Στο «σφυρί» η μυθική συλλογή έργων τέχνης των Rockefeller αξίας 600 εκατ. δολαρίων, στη Νέα Υόρκη

Picasso, Monet και Gauguin περιλαμβάνονται στα 1.600 έργα τέχνης, έπιπλα και μπιμπελό που απαρτίζουν τη μυθική συλλογή της Peggy και του David Rockefeller, η οποία θα βγει στο «σφυρί» τον Μάιο στη Νέα Υόρκη από τον οίκο Christie’s που την παρουσιάζει ως τη «δημοπρασία του αιώνα».

Η συλλογή των κληρονόμων της δυναστείας των Αμερικανών πολυεκατομμυριούχων, αξίας περίπου 600 εκατομμυρίων δολαρίων,

μπορεί να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ που κατέχει το Παρίσι από το 2009 και την πώληση των αριστουργημάτων της συλλογής των Yves-Saint Laurent και Pierre Pierre Bergé: η ιδιωτική συλλογή του αείμνηστου σχεδιαστή μόδας και του μέντορά του είχε κατακυρωθεί αντί 484 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Η πώληση της συλλογής του ζεύγους Rockefeller αποτελεί μείζον γεγονός για την αγορά της τέχνης. Σε όλη τους τη ζωή, οι Rockefeller συγκέντρωσαν μια συλλογή-σημείο αναφοράς, ταυτόχρονα ιμπρεσιονιστική, μοντέρνα και κλασική», δήλωσε ο François de Ricqlès, πρόεδρος του Christie’s Γαλλίας.

Morning... I wanted to remind you to find the time if you can, to see the Collection of Rockefeller paintings on view @christiesinc before it finishes tomorrow Thursday 8 March. This was my favourite painting and I wanted it in my feed forever

Keywords
Τυχαία Θέματα