Προπαγανδιστικό βίντεο «εκτέλεσης» δείχνει Σύρους αντάρτες να αφήνουν αιχμάλωτους τζιχαντιστές να ζήσουν

Προπαγανδιστικό βίντεο της Jabhat al-Shamiyya, συμμαχίας Σύρων ανταρτών, έχει προβληματίσει τους ειδικούς που παρακολουθούν τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι διάφορες ομάδες ανταρτών στην Συρία για την στρατολόγηση νέων μελών.

Το βίντεο δείχνει αιχμάλωτους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να φορούν πορτοκαλί φόρμες φυλακισμένων και να έχουν παραταχθεί σε ένα χώρο εκτελέσεων. Κάθονται γονατιστοί, έχουν σκυμμένο το κεφάλι και από πίσω τους στέκονται αντάρτες που τους κρατούν από τον σβέρκο.

Το σκηνικό θυμίζει αρκετά εκείνο στα βίντεο εκτελέσεων που ανεβάζουν κατά
καιρούς οι τζιχαντιστές στο διαδίκτυο. Αυτό το βίντεο όμως έχει διαφορετικό τέλος, Οι αντάρτες αποφασίζουν τελευταία στιγμή να αφήσουν τους τζιχαντιστές να ζήσουν, λέγοντας «κανένας μουσουλμάνος δεν είναι εγκληματίας». Στην συνέχεια, τους οδηγούν πάλι πίσω στα κελιά τους. Δεν είναι γνωστό τι ακολούθησε αφότου οι αιχμάλωτοι επέστρεψαν στα κελιά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Οργάνωση επιθυμεί την επιβολή της Σαρίας και ο ηγέτης της, Ahrar al-Sham, θεωρείται άκρως συντηρητικός.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα