Πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, 8 Μάρτη, πραγματοποίησαν κινήσεις γυναικών, συνδικάτα που είχαν ανακοινώσει διευκολυντικές στάσεις εργασίας και κοινωνικοί φορείς.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος και στα κυρίαρχα ζητήματα που έθιξαν οι διοργανωτές ήταν η αντίθεση στον πόλεμο, το σεξισμό, και τη φτώχεια, ενώ συμμετείχαν και γυναίκες μετανάστριες και πρόσφυγες.

Νωρίτερα,

το μεσημέρι της Τρίτης, έλαβε χώρα άλλη μια πορεία, ίδιου χαρακτήρα και στο ίδιο σημείο.

Μαζική πορεία για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας έγινε και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μετά από ένα χρόνο από την εμφάνιση του #metoo στην χώρα μας, που έκανε ορατή κάθε μορφή εμφυλης βίας, ο κόσμος σήμερα φωνάζει ενωμένος «ποτέ καμία μονη».

«Τι κάνω με το σώμα μου δεν αφορά κανέναν», «ίση αμοιβή για ίση εργασία», «ακόμα και αν φορέσω τη φούστα μου καπέλο, όταν λέω όχι σημαίνει ότι δεν θέλω» είναι μεταξύ των συνθημάτων που ακούγονται στην συγκέντρωση μαζί με πολλά αντιπολεμικά μηνύματα, ενώ το κεντρικό πανό ζητούσε την «ενάντια στον πόλεμο, στη βία και στη φτώχεια».

Θεσσαλονίκη: Πορεία για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (ΦΩΤΟ) - https://t.co/rCKzVXVu4z#thesstodaypic.twitter.com/AX399eueNf

— thesstoday (@thesstoday1) March 8, 2022

ΤΩΡΑ στη Θεσσαλονίκη: Πορεία αντιεξουσιαστών για την ημέρα της γυναίκας https://t.co/kL2YKhO6jmpic.twitter.com/mvKcfhSdbm

— thestival.gr (@thestival) March 8, 2022ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΗ Ημέρα της Γυναίκας σε όλο τον κόσμοΟυκρανία: Ο τρομακτικός εφιάλτης που ζουν οι γυναίκες του πολέμουΤο Peugeot 308 ψηφίστηκε ως «Γυναικείο Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς»
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πορείες, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Παγκόσμια Ημέρα, Γυναίκας,poreies, athina, thessaloniki, pagkosmia imera, gynaikas