Ουκρανία: Προσπάθησαν να κλέψουν ολόκληρο γκράφιτι του Banksy από τοίχο βομβαρδισμένου κτιρίου

Μια τοιχογραφία του διάσημου καλλιτέχνη γκράφιτι Banksy περιφρουρείται από τις αρχές της Ουκρανίας, αφού μια ομάδα ανθρώπων προσπάθησε να την κλέψει από τον τοίχο ενός κατεστραμμένου από τον πόλεμο κτιρίου.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα των παραβατών έκοψε ένα τμήμα σανίδας και γύψου που έφερε το έργο τέχνης, δηλαδή την αναπαράσταση μιας γυναίκας με μάσκα αερίων. Αρκετοί άνθρωποι συνελήφθησαν, ενώ το έργο ανακτήθηκε. Πρόκειται για ένα από τα πολλά έργα που δημιούργησε ο ανώνυμος Βρετανός καλλιτέχνης

στην Ουκρανία τον Νοέμβριο. Το γκράφιτι ευτυχώς παραμένει ακέραιο, ενώ η αστυνομία έχει αναλάβει να το προστατεύει.

«Αυτές οι εικόνες είναι σύμβολα του αγώνα μας ενάντια στον εχθρό. Πρόκειται για ιστορίες που περιστρέφονται γύρω από την υποστήριξη και την αλληλεγγύη όλου του πολιτισμένου κόσμου προς την Ουκρανία. Θα κάνουμε τα πάντα για να διαφυλάξουμε την τέχνη του δρόμου ως σύμβολο της νίκης μας», δηλώνει η αστυνομία.

Ο Banksy δημοσίευσε βίντεο με το έργο του στην Ουκρανία τον περασμένο μήνα, δείχνοντας γκράφιτι με ανθρώπους να κάνουν καθημερινές δουλειές σε κτίρια που έχουν καταστραφεί από τους βομβαρδισμούς στην Ουκρανία.

Οι πόλεις οι οποίες φαίνονται στο βίντεο με τα έργα τέχνης ήταν εκείνες στις οποίες σημειώθηκαν τα μεγαλύτερα χτυπήματα από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των Χοστόμελ, Χορένκα και Μπορντγιάνκα.

Ο Banksy είναι ένας από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες στον κόσμο. Έγινε γνωστός από τα σχέδια του με στένσιλ στο Μπρίστολ στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και παρά το παγκόσμιο κοινό που τον λατρεύει, η ταυτότητα του καλλιτέχνη παραμένει άγνωστη μέχρι και σήμερα.

Συχνά από τον Τύπο περιγράφεται ως «άπιαστος» και «μυστηριώδης» ή και ως «αντάρτης καλλιτέχνης του δρόμου» με μια λεγεώνα θαυμαστών που περιλαμβάνει διασημότητες παγκοσμίου φήμης.

Αυτή ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που ένα έργο τέχνης του Banksy γίνεται στόχος. Το 2019, μια συμμορία κουκουλοφόρων έκλεψε ένα έργο τέχνης του Banksy από μια αίθουσα μουσικής στο Παρίσι.

Πηγή: ΒΒC

Πριν φύγετε...Κατάρ: Παράλληλα με το Μουντιάλ διεξάγονται και (παγκόσμια) καλλιστεία καμήλαςΙταλία: Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης γιατί μετέτρεψε την Toyota του σε Ferrari F430 (βίντεο)
Keywords
Τυχαία Θέματα