Οι νέες επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων της H.I.G. στην Ελλάδα

Δημήτρης Καλλιγέρης - COO Streem Global, Κωνσταντίνος Μπήτρος - CEO Inventio Group και CEO Streem Global, Κωστής Σιδερής - COO Inventio, Γιώργος Σταματίου - CEO Ella Resorts.

Μια από τις τρεις μεγαλύτερες ξένες επενδυτικές εταιρείες στην Ελλάδα,

η H.I.G. Capital, η οποία δραστηριοποιείται στους κλάδους της βιομηχανίας, της ξενοδοχίας και των logistics, ενδυναμώνει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιό της στη χώρα μας.

Σημειώνουμε ότι η «H.I.G. Capital Advisors LLC» είναι ένας διαχειριστής κεφαλαίων με πάνω από 62 δισ. δολάρια ενεργητικό, και τελεί υπό την εποπτεία της «SECURITIES & EXCHANGE COMMISION» των ΗΠΑ και της «FINANCIAL CONDUCT AUTORITY» του Ηνωμένου Βασιλείου.

H.I.G.

Παρακάτω θα παραθέσω αναλυτικά το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας αλλά πριν από αυτό θα σταθώ σε όσα συμβαίνουν και πρόκειται να συμβούν από τον μεγάλο επενδυτή, που θεωρείται στρατηγικός εταίρος για την Ελλάδα, με επενδύσεις πάνω από 1,5 δισ. ευρώ (από 50% σε ξενοδοχία και logistics) και επενδύσεις ιδίων κεφαλαίων άνω των 400 εκατ. ευρώ. Απασχολεί, συνολικά, περίπου 5.000 εργαζομένους, δημιουργώντας σημαντικό αποτύπωμα στην ελληνική οικονομία.

H.I.G.

Τώρα, η H.I.G. είναι έτοιμη να αυξήσει το μέγεθός της σε ξενοδοχεία και πέραν της Ελλάδας (στη Μεσόγειο, σε Ιταλία και Ισπανία), μελετά νέα πάρκα logistics, όπως της Φυλής που ξεκίνησε ο διαγωνισμός, και ετοιμάζεται να εισέλθει δυναμικά στον πρωτογενή τομέα, της αγροδιατροφής (νέα πλατφόρμα). Επ’ αυτού δεν αποκαλύφθηκαν πληροφορίες από τον Κωνσταντίνο Μπήτρο, διευθύνοντα σύμβουλο του Inventio Group, που δρα ως αποκλειστικός operating partner του Fund και έχει κάτω από την ομπρέλα του τις δύο πλατφόρμες για τα ξενοδοχεία (Ella Resorts) και για τα logistics (Streem Global).

.

Η Inventio προχώρησε στη σύσταση της Inventio Edge Development που ανέλαβε το συντονισμό του μελετητικού, αδειοδοτικού και κατασκευαστικού αντικειμένου των έργων της (Project Management / Construction Project Management) H.I.G. Capital Advisors LLC.

Η Inventio Edge πλέον διευρύνει σημαντικά τη δραστηριότητά της παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες (end-to-end) ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων (real-estate development) και προς τρίτους.

.

Η εταιρεία θέτει ως βασική προϋπόθεση για όλα τα έργα που διαχειρίζεται και υλοποιεί την πλήρωση των ESG κριτήριων και standards. Βασικά στοιχεία των παραπάνω αποτελούν ο βιοκλιματικός σχεδιασμός, τα οικολογικά υλικά, και γενικότερα τεχνικοοικονομικές λύσεις φιλικές προς το περιβάλλον τόσο και κατά την διάρκεια της κατασκευής, αλλά και κατά την λειτουργία των κτιρίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα