Οδηγούμε τη Mercedes GLE 300d 4MATIC coupe

.

Στην εποχή που ζούμε, η κινητικότητα οδεύει προς την ηλεκτροκίνηση. Στην αγορά διατίθενται πάρα πολλά μοντέλα με υβριδικά συστήματα, ηλεκτρικά ή με κινητήρες βενζίνης, κάτι που δείχνει πως οι αντίστοιχοι των πετρελαίου δεν έχουν πολύ μέλλον μπροστά τους. Όμως, είναι κι αυτοί οικονομικοί, το καύσιμό τους είναι εδώ και πάρα πολλά χρόνια φθηνότερο από τη βενζίνη και κάπου εδώ έρχεται η Mercedes, που με την GLE 300d 4MATIC coupe, υβριδικής τεχνολογίας,

δίνει τη δυνατότητα στον υποψήφιο αγοραστή να αποκτήσει ένα μεγάλο coupe SUV, το οποίο, μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά σε πολλούς τομείς.

Οι διαστάσεις του αυτοκινήτου είναι 4,939μ. μήκος, 2,010μ. πλάτος, 1,730μ. ύψος, με το μεταξόνιο να ανέρχεται στα 2,935μ. Όλα είναι μεγάλα δηλαδή, όπως και το βάρος, που ανέρχεται στα 2.320 κιλά. Θα μπορούσε να πει κανείς πως με τόσο μεγάλο βάρος, όγκο και διαστάσεις, η GLE 300d 4MATIC coupe θα κουράσει και θα καταναλώνει αρκετό καύσιμο. Όμως, κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση, καθώς ο πετρελαιοκινητήρας των 2.0lt, αποδίδει 270 ίππους με 550Nm ροπή. Σε αυτά, συνυπολογίστε επιπλέον 20 ίππους και 200Nm ροπή από το σύστημα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας των 48V. 

.

Σε συνδυασμό με την 4κίνηση και το αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων, κάθε άλλο παρά αργή είναι. Από τη στιγμή λοιπόν που δεν είναι αργή, αυτό συνεπάγεται στο γεγονός πως ακόμα και σε πολύωρο ταξίδι, η GLE 300d 4MATIC coupe θα κινηθεί ιδανικά και γρήγορα, όποτε αυτό απαιτηθεί από τις περιστάσεις ή τον οδηγό. Για του λόγου το αληθές, το 0-100χλμ./ώρα έρχεται σε 6,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική σταματά στα 226χλμ./ώρα. Η μικτή κατανάλωση εμφανίζει τιμή 6,8λιτρα/100χλμ., με τις εκπομπές CO2 να φτάνουν στα 179γρ./χλμ.

Με λίγα λόγια, έχει τη δυνατότητα να κινηθεί γρήγορα, δίχως ο οδηγός να σκεφτεί αν θα μπορέσει για παράδειγμα να επιταχύνει σε μια μικρή ευθεία, επιχειρώντας προσπέρασμα, έχοντας εμπρός του ένα αργό όχημα. Η σκέψη θα γίνει γρήγορα πράξη και η προσπέραση θα αποτελέσει παρελθόν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

.

Η GLE 300d 4MATIC coupe μπορεί να κινηθεί πολύ πιο γρήγορα από ό,τι δείχνει το μέγεθός της και τοποθετώντας τη κατάλληλα στις στροφές, θα ελαχιστοποιηθούν οι κλίσεις του αμαξώματος, έστω και αν απέχει αρκετά εκατοστά από το έδαφος. Οι επιβάτες δεν θα κουραστούν στη διαδρομή, έχουν άπλετους χώρους να αξιοποιήσουν και αν δεν υπάρχουν οι πίσω, ο χώρος των αποσκευών από μεγάλος, γίνεται τεράστιος. Η χωρητικότητά του ανέρχεται στα 655 λίτρα και αν αναδιπλωθεί η πίσω σειρά, φτάνει τα 1.790, υπερ-αρκετά θα λέγαμε.

.

Στον τομέα της πολυτέλειας και της τεχνολογίας δεν λείπει τίποτα από το μεγάλο SUV της Mercedes. Η ανάρτηση είναι πνευματική, οι χώροι πολλοί, ο εξοπλισμός πλήρης από όλες τις απόψεις, ενώ παρόντα είναι και τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης, που διευκολύνουν την αποστολή του οδηγού στον αυτοκινητόδρομο ή στην πόλη. Ο πίνακας οργάνων και το σύστημα πολυμέσων MBUX είναι ενωμένα όπως σε σχεδόν όλα τα μοντέλα του κατασκευαστή, δημιουργώντας ένα όμορφο και ενιαίο οπτικά σύνολο, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει βεβαίως και με φωνητικές εντολές.

Η Mercedes GLE 300d 4MATIC coupe μπορεί να κινηθεί γρήγορα σε αυτοκινητόδρομο ή αν βιάζεται ο οδηγός, παρέχει ασφάλεια υψηλού επιπέδου χάρη στα συστήματά της και έχει την ικανότητα να φιλοξενήσει άνετα τους επιβαίνοντες. Οι χώροι της είναι υπεραρκετοί όπως προαναφέρθηκε και για το μόνο που θα πρέπει να προσέξει ο οδηγός, είναι το γεγονός πως αν αποφασίσει να κινηθεί εκτός δρόμου, τα ασφάλτινα ελαστικά ίσως να μην τον βοηθήσουν αρκετά. Πάντως, το αυτοκίνητο προσφέρει αυτά για τα οποία κατασκευάστηκε και δεν είναι άλλα από την άνεση, τη γρηγοράδα και τις τεχνολογίες του.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Η πιο «υποτιμημένη» πόλη του κόσμου σύμφωνα με 175 ειδικούς του τουρισμούΕρμιονίδα: Συνέλαβαν ιερέα που έστειλε άσεμνο βίντεο σε ανήλικοΒίντεο ντοκουμέντο από τον εμπρησμό στην Ποσειδώνος
Keywords
Τυχαία Θέματα
Οδηγούμε, Mercedes GLE 300d 4MATIC,odigoume, Mercedes GLE 300d 4MATIC