ΟΑΣΑ: Ζητά αυστηροποίηση των ποινών για λαθρεπιβίβαση – να γίνει πλημμέλλημα από πταίσμα

Αυστηροποίηση των ποινών της λαθρεπιβίβασης με την μετατροπή του αδικήματος από πταίσμα σε πλημμέλημα, πρότεινε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ) Γρηγόριος Δημητριάδης, κατά τις τοποθετήσεις των κοινωνικών φορέων όσον αφορά σε διατάξεις του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα που τους αφορούν.

Ο κ. Δημητριάδης ζήτησε επίσης τα υπουργεία που ασκούν κοινωνική πολιτική με τα εισιτήρια
των συγκοινωνιών να καταβάλλουν στον Οργανισμό τα ανάλογα ποσά και να ενταθούν οι διώξεις κατά της παραχάραξης των εισιτηρίων.

Πρότεινε, τέλος, ο εκάστοτε πρόεδρος του ΟΑΣΑ να είναι και πρόεδρος των θυγατρικών εταιρειών του Οργανισμού «για να υπάρξει συμπληρωματικότητα και συνέργειες».

Σημειώνεται ότι ως πλημμέλημα χαρακτηρίζεται το αδίκημα εκείνο που τιμωρείται από το νόμο με φυλάκιση έως πέντε ετών. Για να κριθεί κάποιος ένοχος για πλημμέλημα, απαιτείται να έχει δόλο (πρόθεση), εκτός κι αν ο νόμος τιμωρεί ρητώς και την αμέλεια.

Ως πταίσμα χαρακτηρίζεται το αδίκημα εκείνο για το οποίο ο νόμος προβλέπει ως ποινή την κράτηση ή την επιβολή προστίμου. Η διάρκεια της κράτησης κυμαίνεται από μία ημέρα ως ένα μήνα, εκτός αν κατά περίπτωση ο νόμος ορίζει διαφορετικά.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα