Υπέρ μιας μεγάλης συμμαχίας των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας ο Στ. Θεοδωράκης

Κάλεσμα σε στις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας για διάλογο εν όψει του 2ου συνεδρίου του κόμματος απηύθυνε ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης κατά την ομιλία του στο διεθνές συνέδριο «Greece Forward», με θέμα τις προοδευτικές λύσεις για την Ελλάδα στην οικονομία και στις μεταρρυθμίσεις, ενώ παράλληλα τάχθηκε υπέρ μιας « μεγάλη συμμαχία των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας».

«Χρειαζόμαστε μια μεγάλη συμμαχία των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας και το Ποτάμι από τη γέννηση είναι
μια τέτοια συμμαχία: προοδευτικών φιλελεύθερων, οικολόγων, νεωτεριστών, σοσιαλιστών, σοσιαλδημοκρατών, αριστερών μεταρρυθμιστών. Από την επόμενη μέρα των εκλογών έχουμε πάρει μια πρωτοβουλία για διάλογο με όλους αυτούς τους πολίτες που ασφυκτιούν ανάμεσα στα δύο συντηρητικά κόμματα: τη ΝΔ -τον δεξιό συντηρητισμό δηλαδή- και τον ΣΥΡΙΖΑ - τον αριστερό συντηρητισμό. Στόχος μας είναι να αλλάξουμε το σύστημα και όχι να γίνουμε μέρος του συστήματος που έχει φέρει τη χώρα σ’ αυτό το αδιέξοδο», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

Στη συνέχεια απηύθυνε το κάλεσμα του για διάλογο, ενόψει του 2ου συνεδρίου του κινήματος, «σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας. Τους απογοητευμένους από τις συνεχείς διαψεύσεις, τους κεντροδεξιούς και τους κεντροαριστερούς που νιώθουν ότι είναι προοδευτικοί. Τους καλούμε σε έναν διάλογο στο φως και όχι στην σκιά. Γιατί η Ελλάδα έχει δύο δρόμους: ή θα γίνει ασπρόμαυρη και θα χαθεί ή θα γίνει επιτέλους μια προοδευτική χώρα που δεν θα φοβάται τις αλλαγές, αντίθετα θα τις επιζητεί».

Στο ερώτημα «τι είναι προοδευτικό», ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε «Προοδευτικό είναι να δίνεις την μάχη για τα δικαιώματα των πολλών, τη μάχη για τους χαμένους των μνημονίων. Προοδευτικό είναι να ανατρέψουμε το κομματικό κράτος, αυτό που υπηρέτησαν με μικρές εξαιρέσεις όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και τώρα του ΣΥΡΙΖΑ». Ο επικεφαλής του Ποταμιού παράλληλα ανέφερε ότι

«Η μεγαλύτερη πρόκληση για όλους μας που θέλουμε να λεγόμαστε προοδευτικοί είναι η αντιμετώπιση της φτώχειας και η στήριξη των αδυνάτων. Και εδώ, ο τρόπος που θα επιλέξεις να πολεμήσεις τη φτώχεια θα καταδείξει αν είσαι προοδευτικός ή συντηρητικός. Αν λες μόνο επιδόματα και ελεημοσύνες αναπαράγεις το παρελθόν και είσαι συντηρητικός. Αν δίνεις όμως λύσεις ανάπτυξης που παράγουν πλούτο και βρεις τρόπο αυτή η αύξηση του πλούτου να αφορά όσο το δυνατόν περισσότερους και να μοιράζεται αναλογικά και στους αδύνατους τότε μπορείς να μιλάς για προοδευτικές πολιτικές».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα