«Ο Βαρουφάκης πρέπει να φυλάσσεται» . Ένα βήμα από την πλατεία Εξαρχείων ο Βαρουφάκης και η ΕΛ.ΑΣ. δεν ήξερε τίποτα

Αντίθετη άποψη από αυτή του Γιάνη Βαρουφάκη εκφράζουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. όσον αφορά στα θέματα της ασφάλειας του υπουργού Οικονομικών.

Ο κ. Βαρουφάκης τονίζει σε κάθε ευκαιρία ότι δεν επιθυμεί να έχει προσωπική αστυνομική φρουρά, ενώ για το περιστατικό στα Εξάρχεια δήλωσε ότι «αν είχα μαζί μου αστυνομικούς τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα».

Από την πλευρά τους αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν ότι οι κίνδυνοι για τη σωματική ακεραιότητα του υπουργού Οικονομικών είναι υπαρκτοί και δεν πρέπει να τους αγνοεί. Προσθέτουν δε ότι δεν είναι δυνατόν το πιο προβεβλημένο
πρόσωπο της κυβέρνησης -που χειρίζεται τα «καυτά» θέματα της οικονομίας- να πηγαίνει σε μαγαζί που βρίσκεται ένα βήμα από την πλατεία Εξαρχείων σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

«Στα Εξάρχεια εκτός από τους αναρχικούς κυκλοφορούν και εγκληματικά στοιχεία με το μανδύα του αναρχικού. Αυτοί είναι ικανοί για όλα. Ο Βαρουφάκης ήταν προχθές τελείως απροστάτευτος διότι η ΕΛ.ΑΣ. αγνοούσε ακόμα και το γεγονός της επίσκεψής του στην περιοχή. Κάποιοι υπουργοί πρέπει να καταλάβουν ότι η απαιτούμενη προστασία τους είναι επιβεβλημένη όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για τη χώρα, που επέλεξαν να υπηρετήσουν», δηλώνουν κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Γιάννης Βαρουφάκης κινήθηκε με σχετικό… ρίσκο σε περιοχές και σημεία που πιθανόν δεν έπρεπε να προσεγγίσει.

Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων αναφέρουν πως στις περιπτώσεις που κάποιος από τους «στόχους» κινηθεί, παρά τις προειδοποιήσεις των αστυνομικών συνοδών του σε επικίνδυνες περιοχές, όπως τα Εξάρχεια, οι επικεφαλής της συνοδείας του ενημερώνουν την υπηρεσία τους για την κίνησή του σε αυτές τις περιοχές και απομακρύνονται σε απόσταση ασφαλείας για εκείνους με δυνατότητα σύντομης προσέγγισης σε περίπτωση κινδύνου του στόχου.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Αναζητήσεις
ypoxori a baroufakis
Τυχαία Θέματα