Μητσοτάκης σε Ζελένσκι: Στηρίζουμε την ευρωπαϊκή πορεία της Ουκρανίας

Μητσοτάκης και Ζελένσκι επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον Πρωθυπουργό να επαναβεβαιώνει τον Ουκρανό Πρόεδρο για την στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή πορεία της Ουκρανίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Ελλάδα

θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και σε συνέχεια των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του περασμένου Δεκεμβρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναβεβαίωσε την στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή πορεία της Ουκρανίας και στη σύγκληση Διακυβερνητικής Διάσκεψης ΕΕ - Ουκρανίας τον ερχόμενο Ιούνιο, η οποία και θα σηματοδοτήσει την επίσημη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ουκρανίας με την ΕΕ.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός αποδέχθηκε την επίσημη πρόσκληση που του απηύθυνε ο κ. Ζελένσκι να συμμετάσχει στην Διάσκεψη για την Ειρήνη στην Ουκρανία που θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Ιουνίου στην Ελβετία.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Σφαγή στην Σρεμπρένιτσα: Θρίλερ στον ΟΗΕ λίγες ώρες πριν από την ψηφοφορία - Οργή στην ΣερβίαΜητσοτάκης για δημογραφικό: Στηρίζουμε τις νέες οικογένειες, θα ακολουθήσουν κι άλλα μέτραΠειραιάς: 210 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με γαρίδες - 4 συλλήψεις (Εικόνες)
Keywords
Τυχαία Θέματα