Η συγκίνηση του Κέβιν Κόστνερ στις Κάννες

 (Photo by Scott A Garfitt/Invision/AP)

Το επικό γουέστερν του Κέβιν Κόστνερ «Horizon: An American Saga», έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών -εκτός συναγωνισμού- την Κυριακή 19 Μαΐου και το κοινό υποδέχτηκε την ταινία με ένα standing ovation διάρκειας επτά λεπτών, φωνάζοντας «Κέβιν, Κέβιν, Κέβιν!».

Η θερμή υποδοχή συγκίνησε τον Κόστνερ, ο οποίος δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυα του,

δηλώνοντας μετά την προβολή, «Δεν υπάρχει μέρος σαν κι αυτό. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ -ούτε τα παιδιά μου».

Η πρώτη από τις συνολικά τέσσερις ταινίες του franchise «Horizon», διαδραματίζεται το 1859 σε περιοχές που εκτείνονται από το Ουαϊόμινγκ έως το Κάνσας και αφηγείται την (άγρια) ιστορία της Αμερικανικής Δύσης από την οπτική γωνία των κτηνοτρόφων, των αγροτών και των στρατιωτών που προσπάθησαν να χτίσουν τη ζωή τους στον νέο τόπο, καθώς και των ιθαγενών οι οποίοι ζούσαν ήδη εκεί.

Πρόκειται για ένα προσωπικό όνειρο του Κέβιν Κόστνερ, ο οποίος μετά από δεκαετίες προσπαθειών να βρει χρηματοδότη, έδωσε 20 εκατ. δολάρια από την τσέπη του, βάζοντας υποθήκη το ράντσο του στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια -η ταινία κόστισε πάνω από 100 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με το Variety, η τρίωρη διάρκεια του «Horizon» και η αφήγηση ίσως  φάνηκαν υπερβολικά για κάποιους. «Υπήρξαν δεκάδες αποχωρήσεις σε όλη τη διάρκεια της ταινίας -πολλοί θεατές επέστρεψαν, κάποιοι όχι», ενώ σε αντίθεση με τα φιλμ  που βλέπει κανείς στις Κάννες, το «Horizon» έκλεισε με ένα preview της επόμενης ταινίας.

(Photo by Daniel Cole/Invision/AP)(Photo by Daniel Cole/Invision/AP) Ο Κόστνερ δήλωσε ότι οι ιστορίες των γυναικών έχουν κεντρική θέση στην ταινία του. «Είναι σχεδόν αδύνατο να φανταστεί κανείς την Αμερικανική Δύση χωρίς τις γυναίκες». (Photo by Daniel Cole/Invision/AP)

Όπως γράφει ο κριτικός Owen Gleiberman «Το Horizon δεν μοιάζει με ταινία. Δίνει την αίσθηση ότι είναι η βάση για μια μίνι σειρά».

Ο Κέβιν Κόστνερ συνυπογράφει το σενάριο, σκηνοθετεί, κάνει την παραγωγή και πρωταγωνιστεί μαζί με τους Σιένα Μίλερ, Σαμ Γουόρθινγκτον, Τζίνα Μαλόουν, Άμπεϊ Λι, Έλα Χαντ, Μάικλ Ρούκερ, Ίζαμπελ Φούρμαν.

Το «Horizon: Chapter One» θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους από τη Warner στις 28 Ιουνίου και το «Chapter Two» στις 16 Αυγούστου, ενώ ο Κόστνερ έχει έτοιμα σενάρια για το τρίτο και το τέταρτο μέρος.

Με πληροφορίες από Variety, Hollywood Reporter

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

H Ντέμι Μουρ στις Κάννες με την ταινία «The Substance»

Τα κοστούμια του «Poor Things» στο Μουσείο Μπενάκη

Γιώργος Λάνθιμος: Θέλω να έχω δημιουργική ελευθερία στις ταινίες μου

Keywords
Τυχαία Θέματα