Καιρός: Αφρικανική σκόνη, ζέστη και βροχές το σκηνικό - Που θα φτάσει τους 34 βαθμούς κελσίου

.

Συνεφιασμένος θα είναι και σήμερα ο καιρός, με κύριος χαρακτηριστικό την αφρικανική σκόνη και τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, που θα φτάσουν τους 28 με 34 βαθμούς, ενώ στις ορεινές περιοχές της χώρας θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί έως 4 μποφόρ και τοπικά στα νότια θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο

Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στη δυτική χώρα και στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 26 με 28 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 30 με 32 ενώ στη νότια Κρήτη θα αγγίξει τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα, με ανέμους μεταβλητούς 2 με 3 και τις απογευματινές ώρες νότιοι έως 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Πως θα εξελιχθεί ο καιρός μέσα στην εβδομάδα

ΤΡΙΤΗ 

Στα βόρεια λίγες τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους πιο πυκνές.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά, κεντρικά και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6, στρεφόμενοι βαθμιαία από το βράδυ σε δυτικούς βορειοδυτικούς έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά αρχικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από νότιες με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει κατά τόπους στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα νότια. Από το μεσημέρι στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς στα ορεινά της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά.

Σταδιακή υποχώρηση της αφρικανικής σκόνης από τα δυτικά.

Οι άνεμοι θα είναι στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα κεντρικά και νότια έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.

ΠΕΜΠΤΗ 

Στα βορειοανατολικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε στα βορειοανατολικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 και στα νοτιοανατολικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση

Related...Καιρός: Αφρικανική σκόνη με ζέστη και βροχές την ΔευτέραΚαιρός: "Τυλιγμένοι" στην αφρικανική σκόνη και με θερμοκρασίες σταθερά άνω των 30°CΚαιρός: Η αφρικανική σκόνη επιμένει, ο υδράργυρος στους 32 °C και θα συνεχίσει να ανεβαίνει
Keywords
Τυχαία Θέματα