Η επιχείρηση «γοητείας» του Βερολίνου άρχισε

Η επιχείρηση άρχισε από τα γερμανικά ΜΜΕ. Ο Γιάννης Βαρουφάκης προσπαθεί να «περικυκλώσει» το Βερολίνο, ξεκινώντας από την γερμανική κοινή γνώμη. Στη συνέντευξη που έδωσε στη διαδικτυακή έκδοση της ZEIT, δεν περιοριστικέ σε καλά λόγια, αλλά και σε κουβέντες «σκληρής αγάπης». Ο γόης του Βερολίνου, απέφυγε τις ερωτήσεις παγίδες, ήταν ετοιμόλογος, αλλά και απαιτητικός.

Ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών προτείνει, μέσω της Zeit
στην Άνγκελα Μέρκελ να μείνει στην ιστορία ως αυτή που ένωσε ξανά την Ευρώπη με ένα Σχέδιο Μέρκελ, κατ' αναλογία του Σχεδίου Μάρσαλ.

Η ΖΕΙΤ προσπάθησε να προκαλέσει τον Βαρουφάκη ρωτώντας τον αν πιστεύει ότι η Γερμανία έχει γίνει υπερβολικά ισχυρή στην Ευρώπη. Και ο Βαρουφάκης απάντησε ότι κατά τη γνώμη του ο ηγεμονικός ρόλος της Γερμανίας μπορεί να ωφελήσει την ΕΕ, υπό την προυπόθεση ότι θα στηρίξει τους εταίρους της. Αυτή ήταν είπε και η προσέγγιση των ΗΠΑ μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
«Χρειάζεται ένα Σχέδιο Μέρκελ ανάλογο με το Σχέδιο Μάρσαλ. Η Γερμανία πρέπει να χρησιμοποιήσει τη δύναμη της για να ενώσει την Ευρώπη»

Η ΖΕΙΤ ρώτησε αν η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής όπου οι Γερμανοί είχαν εκτελέσει Έλληνες αντιστασιακούς συνιστούσε πρόκληση ή αν επροκειτο για παρεξήγηση.
Τότε ο Γιάννης Βαρουφάκης θύμισε στον δημοσιογράφο ότι 3ο κόμμα στο ελληνικό κοινοβούλιο είναι αυτή τη στιγμή η Χρυσή Αυγή, μία από τις «παράπλευρες απώλειες» των Μνημονίων: «Δεν είναι νεοναζί, είναι ναζί. Πρέπει να τους καταπολεμήσουμε. Η απόδοση τιμής στο μνημείο ήταν μήνυμα στους ναζί της Ελλάδας.

Από τη συνέντευξη φάνηκε πως ο Γιάννης Βαρουφάκης δεν θα προσπαθήσει να γοητεύσει το Βερολίνο με κοπλιμέντα, αλλά με «σκληρή αγάπη».

Τι είδους σχέδιο είναι αυτό που προτείνει η κ. Μέρκελ αναρωτήθηκε.«Μια Ευρώπη από την οποία θα παίρνουμε όλο και περισσότερα δάνεια που δεν μπορούμε να αποπληρώσουμε; Θα μπορούσα να πάρω τα 7 δισ από το πρόγραμμα διάσωσης της Ε.Ε αυτή τη στιγμή, είναι στρωμένα στο τραπέζι. Το μόνο που έχω να κάνω είναι να υπογράψω ένα έγγραφο. Αλλά δεν θα μπορούσα να κοιμηθώ μετά γιατί δεν θα έλυνε το πρόβλημα».

Πάντως η σημερινή Bild είχε τον εξής τίτλο : Μπορεί ο Σούπερμαν να σώσει την Ελλάδα;
Keywords
Αναζητήσεις
zografi tou verolinou
Τυχαία Θέματα