Γυναίκα ισχυρίζεται ότι ζει πίνοντας μόνο νερό τα τελευταία 41 χρόνια

.

Μια γυναίκα από το Βιετνάμ ισχυρίζεται ότι σταμάτησε να τρώει στερεά τροφή πριν από τέσσερις δεκαετίες και από τότε ζει πίνοντας νερό με λίγο αλάτι, ζάχαρη και χυμό λεμονιού.

Πρόκειται για την Νγοκ, 63 ετών, που είναι διάσημη στην γενέτειρά της στην κοινότητα Ταν Τράς, στην επαρχία Λόγκ Αν του Βιετνάμ, για την πολύ μοναδική διατροφή της.

Τα τελευταία 41 χρόνια, φέρεται να ζει πίνοντας μόνο νερό με λίγα γραμμάρια αλάτι και ζάχαρη, καθώς και λίγο χυμό λεμονιού, αποφεύγοντας εντελώς όλα τα άλλα θρεπτικά συστατικά, αναφέρει το Vietgiaitri.com.

Όχι μόνο διατηρεί

τη φόρμα της, αλλά είναι καλά στην υγεία της, είναι πάντα γεμάτη ενέργεια και μπορεί να εκτελέσει στάσεις γιόγκα που άνθρωποι νεότεροι από αυτήν δεν θα ονειρεύονταν καν να επιχειρήσουν.

.

Η κυρία Νγοκ έτρωγε ρύζι και άλλες στερεές τροφές μέχρι την ηλικία των 21 ετών. Ξαφνικά άρχισε να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Η όρασή της άρχισε να επιδεινώνεται, το στομάχι της πονούσε συνεχώς και έκανε εμετό σε καθημερινή βάση.

Οι εξετάσεις αίματος αποκάλυψαν ότι έπασχε από μια ασθένεια του αίματος. Οι γιατροί της συνταγογράφησαν φάρμακα για να γιατρευτεί ωστόσο η Νγοκ δεν είδε καμία σημαντική βελτίωση στην υγεία της έτσι αποφάσισε να σταματήσει τα φάρμακά της, νομίζοντας ότι δεν είχε πολύ χρόνο ζωής.

.

Τότε ήταν που ένας γιατρός φέρεται να τη συμβούλεψε να αρχίσει να πίνει νερό αναμεμειγμένο με λίγο αλάτι και ζάχαρη και να σταματήσει να τρώει στερεές τροφές. Της είπε ότι θα μπορούσε να στύψει λίγο χυμό φρούτων στο νερό αν ήθελε, αλλά τίποτα άλλο.

Ο μυστηριώδης άνδρας της είπε ότι ακολουθώντας αυτή τη δίαιτα θα σώσει την όρασή της και ίσως ακόμη και να θεραπεύσει την ασθένεια του αίματος της, αλλά επέμεινε να μην αποκαλύψει ποτέ το όνομά του σε κανέναν, επειδή η μέθοδος ήταν εντελώς αντιεπιστημονική και οι άνθρωποι θα τον επέκριναν γι′ αυτήν.

Η γυναίκα κράτησε την υπόσχεσή της ακόμη και μετά τον θάνατο του ευεργέτη της. Κανείς, ούτε καν η οικογένειά της δεν ξέρει το όνομά του, και κανείς δεν θα το μάθει ποτέ.

.

Το μόνο πράγμα που μπορεί να πει είναι ότι η συμβουλή του λειτούργησε και είναι ζωντανή απόδειξη αυτού. Ωστόσο, δεν συνιστά τη δίαιτα με βάση το νερό σε κανέναν, γιατί αναγνωρίζει ότι μπορεί να είναι επικίνδυνη. Θεωρεί την περίπτωσή της ως θαύμα και πιστώνει τις θρησκευτικές της πεποιθήσεις για την επιτυχία της δίαιτας.

Η Νγοκ θυμήθηκε ότι όταν άρχισε να ζει αποκλειστικά στο νερό, πριν από 41 χρόνια, η οικογένειά της ήταν εντελώς αντίθετη, κατηγορώντας την ότι ήθελε να πεθάνει από την πείνα.

Κάποια στιγμή, απείλησαν να κάνουν απεργία πείνας μαζί της, για να πεθάνουν μαζί, αλλά εκείνη κατάφερε να τους πείσει ότι δεν προσπαθούσε να βάλει τέλος στη ζωή της, αλλά ότι ίσχυε ακριβώς το αντίθετο. Όταν η υγεία της άρχισε να βελτιώνεται, σταμάτησαν να της ζητούν να τρώει κανονικό φαγητό.

.

Αφού η υγεία της βελτιώθηκε, η Νγοκ ξεκίνησε το ταξίδι της στην προσπάθεια να γίνει γιατρός.

Αυτή τη στιγμή είναι μέλος του Long An Acupuncture Association, είναι καθηγήτρια γιόγκα και είναι υπέρμαχος της γιόγκα και της άσκησης.

Θεωρεί την αφοσίωσή της στην προώθηση μιας δραστήριας και υγιούς ζωής ως «ανταπόδοση» στον γιατρό που κάποτε της έσωσε τη ζωή.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΒιετνάμ: Το «Κορίτσι της Ναπάλμ» τελείωσε τις δερματικές θεραπείες μετά από 50 χρόνιαΤο Θρυλικό αεροπλανοφόρο Kitty Hawk που πήρε μέρος στον Πόλεμο του Βιετνάμ θα γίνει παλιοσίδεραΓιατί το Βιετνάμ επιβάλει φόρο 47,6% στην ζάχαρη προέλευσης Ταϊλάνδης για τέσσερα χρόνια
Keywords
Τυχαία Θέματα