Μητσοτάκης: Η πολιτική μας για την στήριξη των ατόμων με αναπηρία θα έχει διάρκεια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρουσίαση των Ψηφιακών ΚΕΠΑ

Σε εκδήλωση που έγινε στο Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας του Δήμου Αθηναίων, παρουσιάστηκε η νέα διαδικασία των «Ψηφιακών ΚΕΠΑ» και της Εθνικής Πύλης Αναπηρίας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συμμετέχει σε συζήτηση με εκπροσώπους από το αναπηρικό κίνημα.

«Γιατί να πρέπει να περνάει κάποιος από επαναλαμβανόμενες εξετάσεις για ένα πρόβλημα που τον συνοδεύει για μια ζωή; Γιατί να μην μπορούμε να επιστρατεύσουμε την ψηφιακή τεχνολογία,

για να απλοποιήσουμε τη ζωή αυτών των συμπολιτών μας που θα έπρεπε πρώτα και πάνω από όλα να νοιαζόμαστε περισσότερο για να τους εξυπηρετήσουμε;», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συζήτηση που είχε με εκπροσώπους των ατόμων με αναπηρία και αναφερόμενος στις μεγάλες αλλαγές που δρομολόγησε η κυβέρνηση.

Μία σημαντική διαφοροποίηση είναι ότι πλέον για την πιστοποίηση της αναπηρίας δεν θα απαιτούνται πολλές επισκέψεις και γραφειοκρατία, κάτι που ίσχυε μέχρι τώρα.

Η διαδικασία πιστοποίησης απλοποιείται ενώ καταργείται το παράβολο των 46,16 ευρώ.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με την ψηφιακή πύλη αναπηρίας γίνεται ένα ακόμη βήμα για την ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία, ενώ δρομολογείται η κάρτα αναπηρίας από την 1η Νοεμβρίου.

«Η πολιτική μας για την στήριξη των ατόμων με αναπηρία θα έχει διάρκεια», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι οι πόροι είναι εξασφαλισμένοι από πολλές διαφορετικές πηγές χρηματοδότησης.

Την παρουσίαση έκαναν οι αρμόδιοι υπουργοί Κωστής Χατζηδάκης και Κυριάκος Πιερρακάκης.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Χατζηδάκης: Το 87% των συνταξιούχων θα δει κατευθείαν αύξησηΕπιστολή Ελλάδας κι άλλων χωρών σε ΕΕ για πλαφόν στο φυσικό αέριοΣυνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο την Τρίτη
Keywords
Τυχαία Θέματα