Γιάννης Λαγός: Στην Ελλάδα θα εκδοθεί ο καταδικασμένος ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής

Ο καταδικασμένος ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, που συνελήφθη τον περασμένο μήνα στο Βέλγιο, μπορεί να εκδοθεί στην Ελλάδα για να εκτίσει ποινή φυλάκισης 13 ετών, δήλωσε η εισαγγελία των Βρυξελλών την Παρασκευή.

Το γραφείο της εισαγγελίας ανέφερε ότι ο Λάγος μπορεί μέχρι

τη Δευτέρα να ασκήσει έφεση για την απόφαση του δικαστηρίου των Βρυξελλών, σύμφωνα με την οποία το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης είναι εκτελέσιμο.

Ωστόσο, δεν ανέφερε το πότε ο Λάγος, ο οποίος αρνήθηκε να εκδοθεί κατά τη σύλληψή του, θα παραδοθεί στις ελληνικές αρχές, επικαλούμενο «προφανείς λόγους ασφαλείας».

Ο Λάγος βρίσκεται στις Βρυξέλλες από τότε που η ελληνική δικαιοσύνη τον καταδίκασε μαζί με άλλους 17 άλλους χρυσαυγίτες βουλευτές τον περασμένο Οκτώβριο, για την ηγεσία μιας εγκληματικής οργάνωσης, ή ως μέλη αυτής.

Ο Λάγος τέθηκε υπό κράτηση τον περασμένο μήνα αφού το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε για την άρση της ασυλίας του, ανοίγοντας το δρόμο για την έκδοσή του στην Αθήνα με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Τα άλλα καταδικασμένα μέλη της Χρυσής Αυγής βρίσκονται ήδη στη φυλακή, εκτός από τον Χρήστο Παππά, που διέφυγε της σύλληψης και είναι επίσημα φυγάς.

(με πληροφορίες από Associated Press)

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΣύνοδος Κορυφής - Πόρτο: Μήνυμα Μητσοτάκη για τη μεταρρύθμιση στα εργασιακάΗ εθνοβλαβής συμφωνία του Ελσίνκι το 1999Πατέντες, εμβολιασμοί και πράσινα πιστοποιητικά στην ατζέντα της Κοινωνικής Συνόδου Κορυφής
Keywords
Τυχαία Θέματα