«Γάζωσαν» με σφαίρες το βενζινάδικο του προέδρου Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης

.

Άγνωστοι «γάζωσαν» με σφαίρες το πρατήριο υγρών καυσίμων του προέδρου των Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης, Θέμη Κιουρτζή.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η στιγμή της επίθεσης έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας που υπήρχε στο βενζινάδικο, το οποίο την ώρα των πυροβολισμών ήταν κλειστό. Οι δράστες φέρονται να πυροβόλησαν τουλάχιστον επτά φορές κατά του πρατηρίου, που βρίσκεται σε σχετικά απομακρυσμένη περιοχή, στο δρόμο Θεσσαλονίκης

– Μηχανιώνας, στην παλιά εθνική οδό. Στο σημείο βρέθηκε όπλo, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες είναι Καλάσνικοφ και αναμένεται η εκτίμηση της βαλλιστικής, που θα δείξει αν πρόκειται για το όπλο με το οποίο πυροβόλησε ο δράστης ή οι δράστες.

Όπως μετέδωσε το ThessToday.gr, ο κ. Κιουρτζής προέβη σε καταγγελίες για τα κυκλώματα λαθρεμπορίας καυσίμων, καθώς το βενζινάδικό του έγινε στόχος για δεύτερη φορά μέσα σε ενάμιση χρόνο: Όπως ανέφερε ο ίδιος, έγινε στόχος και τον Δεκέμβριο του 2020, όταν άγνωστοι τότε εκτόξευσαν χειροβομβίδες. Σύμφωνα με τον ίδιο «τα δύο αυτά γεγονότα συνδέονται μεταξύ τους 101%», καθώς όπως επεσήμανε «γίνομαι στόχος για χρόνια επειδή προσπαθούμε να πατάξουμε το λαθρεμπόριο καυσίμων». Πρόσθεσε δε ότι δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση και τις ελληνικές αρχές και ότι «δεν έχουν μόνο αυτοί λεφτά να με “φάνε”, έχω κι εγώ για να τους “φάω”».

«Η πράξη αυτή που έγινε είναι μια συνέχεια πριν από ενάμιση χρόνο που δεχτήκαμε πάλι χειροβομβίδες. Ως πρόεδρος και της Ένωσης Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας έχουμε κάνει συγκεκριμένο αγώνα για την πάταξη του λαθρεμπορίου, δεν είναι τυχαίο ότι και την προηγούμενη φορά που έγινε μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου και της ψήφισης του νόμου και τώρα με τις δηλώσεις μας. Πρέπει το λαθρεμπόριο, η κλοπή και η νοθεία να σταματήσει», είπε.

Ο κ. Κιουρτζής κατήγγειλε παράλληλα εσκεμμένες ολιγωρίες τόσο από την τωρινή, την προηγούμενη και την πιο προηγούμενη κυβέρνηση όσο και από τις ελληνικές αρχές για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου, στέλνοντας παράλληλα «χαιρετισμούς στον πρωθυπουργό», καθώς είπε ότι «φαίνεται πως κάποιοι από το κράτος συμμετέχουν στο κύκλωμα».

Ο ίδιος είπε ότι δεν θα κάνει πίσω και πως «αν θέλουν να με φάνε, ας με φάνε». Όπως σημείωσε, δεν δέχεται απειλές ευθέως, αλλά του τις μεταφέρουν οι συνάδελφοί του.

«Με πληροφόρησαν οι γιοι μου ότι πέρασε ένα μηχανάκι -όπως και την προηγούμενη φορά- έβγαλε το καλάσνικοφ και γάζωσε το μαγαζί και άφησε το όπλο εδώ, το οποίο προφανώς μπλόκαρε, επειδή είναι ψιλό-παλιό. Πιθανόν το άφησε για δικούς τους λόγους ασφαλείας για να μην τον πιάσουν να το κουβαλάει πάνω του. Αυτό θα το δει η ανάκριση και οι ελληνικές αρχές, που δεν τους έχω και πολύ εμπιστοσύνη. Το πρατήριο ήταν κλειστό, το συμβάν έγινε περίπου στις 3 το πρωί. Στην κάμερα είδα ένα άτομο», πρόσθεσε.

«101% συνδέονται τα δύο γεγονότα, έχω γίνει στόχος πολλά χρόνια, δυστυχώς για τον κλάδο μου και για τους οικογενειάρχες πρατηριούχους, δυστυχώς για τους Έλληνες πολίτες η πολιτεία διαχρονικά όχι μόνο σε αυτή την κυβέρνηση αλλά και στην προηγούμενη και στην πιο προηγούμενη, απέχουν των καθηκόντων της. Θα πρέπει επιτέλους να δούμε και να δουν οι πολίτες ποιος φταίει και γιατί δεν γίνεται αυτό που πρέπει να γίνει και χάνουν τα λεφτά τους, γιατί το λαθρεμπόριο και η κλοπή έχει ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ», σημείωσε ο κ. Κιουρτζής.

.

Αναφορικά με τις απειλές που δέχεται κατά καιρούς επεσήμανε ότι «δέχτηκα απειλές πλαγίως, μετέφεραν σε συναδέλφους ότι θα μου σπάσουν το κεφάλι» ενώ χαρακτήρισε το κύκλωμα ως «μεγάλο».

«Ονομαστικά δεν ξέρω ποιοι είναι, να ξέρουν όμως ότι δεν έχουν μόνο αυτοί λεφτά να με φάνε, έχω κι εγώ λεφτά για να τους φάω. Όπως πληρώνουν για να με φάνε, έτσι μπορώ κι εγώ να πληρώσω για να τους φάω, όταν με φάνε», πρόσθεσε.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Κίνα: Εντοπίστηκε γιγαντιαία απόκοσμη καταβόθρα, που μπορεί να κρύβει άγνωστα είδηΗ θεωρία του «αντι-σύμπαντος», όπου ο χρόνος τρέχει προς τα πίσωΗ Apple έχασε τη θέση της ως η εταιρεία με τη μεγαλύτερη αξία στον κόσμο
Keywords
Τυχαία Θέματα
Γάζωσαν, Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης,gazosan, venzinopolon thessalonikis