Ουκρανία: Στρατιώτης στο Azovstal ζητάει βοήθεια από τον Έλον Μασκ

Ο στρατιώτης με τον Ζελένσκι

Ένας από τους μαχητές που βρίσκονται κρυμμένοι σε ένα χαλυβουργείο που πολιορκείται από τις ρωσικές δυνάμεις στην Μαριούπολη, απηύθυνε έκκληση στον δισεκατομμυριούχο της SpaceX, Έλον Μασκ, να τους βοηθήσει να απομακρυνθούν από τον σταθμό.

Πολλοί άμαχοι απομακρύνθηκαν από το εργοστάσιο Azovstal την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο συμφωνίας με τη Ρωσία, αλλά δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία με τη Μόσχα για να επιτραπεί η έξοδος εκατοντάδων μαχητών,

μερικοί από τους οποίους έχουν τραυματιστεί, μετά από εβδομάδες βομβαρδισμών.

«Οι άνθρωποι λένε ότι έρχεσαι από άλλον πλανήτη για να μάθεις στους ανθρώπους να πιστεύουν στο αδύνατο. Οι πλανήτες μας είναι ο ένας δίπλα στον άλλο, καθώς ζω εκεί όπου είναι σχεδόν αδύνατο να επιβιώσει κανείς», έγραψε στο Twitter ο διοικητής των πεζοναυτών Σέρι Βολίνα.

@elonmusk people say you come from another planet to teach people to believe in the impossible.
Our planets are next to each other, as I live where it is nearly impossible to survive.
Help us get out of Azovstal to a mediating country. If not you, then who? Give me a hint.

— Сергій Волина (@Serjvlk) May 11, 2022

«Βοηθήστε μας να φύγουμε από το Azovstal σε μια ασφαλή χώρα. Εάν όχι εσείς, τότε ποιος;».

Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι λένε ότι υπάρχουν περίπου 1.000 μαχητές στις υπόγειες σήραγγες του Azovstal, εκατοντάδες από τους οποίους είναι σοβαρά τραυματισμένοι και χρειάζονται επείγουσα περίθαλψη. Το εργοστάσιο δέχεται σφοδρά ρωσικά πυρά.

Τον Φεβρουάριο, όταν το Διαδίκτυο της Ουκρανίας διακόπηκε μετά τη ρωσική εισβολή, ο Μασκ απάντησε σε tweet ενός ουκρανικού κυβερνητικού αξιωματούχου που ζητούσε βοήθεια. Ο Μασκ είπε ότι η δορυφορική ευρυζωνική υπηρεσία Starlink της SpaceX ήταν διαθέσιμη στην Ουκρανία και ότι η SpaceX στέλνει περισσότερα τερματικά στη χώρα.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΗ Apple έχασε τη θέση της ως η εταιρεία με τη μεγαλύτερη αξία στον κόσμοΠρώτη δίκη ρώσου στρατιώτη στην Ουκρανία για διάπραξη εγκλήματος πολέμουΥπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ «χωρίς καθυστέρηση» ο πρόεδρος και η πρωθυπουργός της Φινλανδίας
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ουκρανία, Στρατιώτης, Azovstal, Έλον Μασκ,oukrania, stratiotis, Azovstal, elon mask