Γαλλία: Μια Ελληνίδα στη νέα κυβέρνηση που διόρισε ο Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν διόρισε νέα κυβέρνηση την Παρασκευή που συνδυάζει αξιωματούχους υψηλού προφίλ με συντηρητικούς πολιτικούς από την προηγούμενη κυβέρνησή του σε μια προσπάθεια ώθησης για την ανοικοδόμηση του δικομματικού συνασπισμού του πριν από τις κοινοβουλευτικές εκλογές.

Για πρώτη φορά μια Ελληνίδα αναλαμβάνει κυβερνητικό πόστο στη Γαλλία.

Πρόκειται για την ως σήμερα ευρωβουλευτή, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων, δίπλα στη νέα υπουργό Ευρώπης και Εξωτερικών.

Η 46χρονη κυρία Ζαχαροπούλου είναι γυναικολόγος, με καταγωγή από την Πελοπόννησο. Εξελέγη ευρωβουλευτής το 2019, με την παράταξη του Εμανουέλ Μακρόν, La République en marche! (LREM).

«Καλή και δημιουργική θητεία σε μια αληθινή Σπαρτιάτισσα που αναλαμβάνει καθήκοντα υφυπουργού στη νέα γαλλική κυβέρνηση», τη Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, ευχήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μέσω Twitter.

Félicitations à @CZacharopoulou, une vraie spartiate, nommée Secrétaire d'État chargée du Développement et de la Francophonie.
Εύχομαι καλή & δημιουργική θητεία σε μια αληθινή Σπαρτιάτισσα που αναλαμβάνει καθήκοντα υφυπουργού στην νέα γαλλική κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γαλλία, Ελληνίδα, Μακρόν,gallia, ellinida, makron