Γαλάζια εκεχειρία λόγω... Eurogroup. Αναβάλλεται η συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ μέχρι νεωτέρας

Τα ξίφη στη θήκη έβαλαν στη ΝΔ, με τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις στο Eurogroup να λειτουργούν - έστω και προσωρινά - ως αντίδοτο στο κλίμα εσωστρέφειας που είχε δημιουργηθεί.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μέχρι αργά χθες βράδυ πολλοί βουλευτές τηλεφωνούσαν στα κεντρικά γραφεία του κόμματος προτείνοντας την αναβολή της προγραμματισμένης για την Πέμπτη συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Σήμερα το πρωί, από το γραφείο τύπου της ΝΔ
ανακοινώθηκε και επισήμως ότι η συνεδρίαση αναβάλλεται και ότι η νέα ημερομηνία σύγκλισης της θα οριστεί στο επόμενο διάστημα.

Στην πραγματικότητα, η συζήτηση μετατίθεται για το προσεχές διάστημα και αφού προηγουμένως θα έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα με τους Ευρωπαίους εταίρους και την ελληνική κυβέρνηση, σε σχέση με το Πρόγραμμα που θα ακολουθήσει ή όχι η Ελλάδα.

Τα στελέχη ωστόσο που έχουν ασκήσει έντονη κριτική στην ηγεσία, θέτοντας ορισμένοι εξ αυτών ακόμα και ζήτημα αμφισβήτησης του αρχηγού, δηλώνουν ότι η «αναγκαστική εκεχειρία δεν θα πρέπει να κρύψει τα πραγματικά προβλήματα κάτω από το χαλί».

Στις καλένδες μπαίνουν και τα προγραμματισμένα για αυτή την εβδομάδα δείπνα που είχαν διοργανώσει βουλευτές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σταματούν και οι παρασκηνιακές ζυμώσεις και επαφές σε όλα τα επίπεδα για το μέλλοντος ΝΔ.

Το σενάριο της μετάθεσης της συνεδρίασης της Κ.Ο. συζητήθηκε και στη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αντώνη Σαμαρά.

Ακολούθησαν τα τηλεφωνήματα από τον αντιπρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, τον γραμματέα της ΚΟ Γιάννη Πλακιωτάκη, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Κυριάκο Μητσοτάκη και την ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη, που μετέφεραν το κλίμα και το αίτημα των βουλευτών και ευρωβουλευτών της ΝΔ για αναβολή της συνεδρίασης της ΚΟ ΝΔ.
Keywords
Τυχαία Θέματα