Η Ελλάδα στο επίκεντρο του Ecofin: Οι δηλώσεις Βαρουφάκη- Ντάισελμπλουμ

«Το επόμενο βήμα είναι το υπεύθυνο βήμα» τόνισε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης προσερχόμενος στο Ecofin, νωρίς το πρωί της Τρίτης.

«Θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα για τον μέσο Ευρωπαίο» ανέφερε και πρόσθεσε ότι θα έχει συναντήσεις με στελέχη της ΕΚΤ.

Ο πρόεδρος του Γιουρογκρούπ Γ. Ντάισελμπλουμ εξέφρασε την ελπίδα η ελληνική πλευρά να υποβάλει αίτημα για επέκταση του προγράμματος και μόλις το πράξει, όπως σημείωσε, μπορούμε
να επιτρέψουμε ευελιξία εντός του προγράμματος η οποία μπορεί να ενταχθεί στις πολιτικές προτεραιότητες των ελληνικών αρχών . Θα πρέπει να δούμε αν το πρόγραμμα παραμένει σε τροχιά που είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος να προχωρήσουμε, ανέφερε και τόνισε ότι εξαρτάται από τους Ελληνες, τους οποίους δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε σε οτιδήποτε.
Είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε με την ελληνική πλευρά το επόμενο διήμερο, κατέληξε ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

Σε άρθρο του στους New York Times, o Έλληνας υπουργός οικονομικών ξεκαθάρισε ότι η ελληνική αντιπροσωπεία δεν μπλοφάρει:

«Οι μεγάλες διαφορές ανάμεσα στην τωρινή κυβέρνηση και τις περασμένες ελληνικές κυβερνήσεις είναι δύο: Είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με συμφέροντα για να επανεκκινήσει η Ελλάδα και να κερδίσουμε πάλι την εμπιστοσύνη των εταίρων μας. Είμαστε επίσης αποφασισμένοι να μην μας μεταχειριστούν σαν αποικία χρέους που πρέπει να υποφέρει. Η αξίωση μεγαλύτερης λιτότητας για την πιο πιεσμένη οικονομία θα ήταν γραφική, αν δεν προκαλούσε ακόμη περισσότερο, μη απαραίτητο, πόνο.

Συχνά με ρωτούν: Κι αν ο μόνος τρόπος να εξασφαλίσετε τη χρηματοδότηση είναι να περάσετε τις κόκκινες γραμμές και να δεχτείτε μέτρα που θεωρείτε μέρος του προβλήματος, παρά λύση του; Πιστός στην αρχή πως δεν έχω το δικαίωμα να μπλοφάρω, η απάντησή μου είναι: Οι γραμμές που παρουσιάσαμε ως κόκκινες δεν θα διαρρηχθούν. Σε διαφορετική περίπτωση, δεν είναι ειλικρινά κόκκινες, αλλά μια μπλόφα».
Keywords
Τυχαία Θέματα