Στον Εισαγγελέα το ηγετικό στέλεχος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και οι ΟΥΚάδες

..

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν τα τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν χθες σε επιχείρηση της αστυνομίας.

Το ηγετικό μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», δύο ΟΥΚάδες κι ένας υπάλληλος νυχτερινού κέντρου, κατηγορούνται για κατοχή εκρηκτικών και παράβαση των νόμων περί όπλων.

Το ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης είχε αποφυλακιστεί υπό όρους το 2019 μετά από φυλάκιση οκτώ χρόνων και συνελήφθη στα Κάτω Πατήσια.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα των αστυνομικών της ασφάλειας

ξεκίνησε, όταν έφτασαν στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ τα πρώτα στοιχεία, βάσει των οποίων οι συλληφθέντες είχαν στην κατοχή τους ποσότητες εκρηκτικών και όπλων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν σε παράνομες ενέργειες. 

Κατά τις έρευνες τους στα σπίτια των συλληφθέντων εντόπισαν:

2- κυτία εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ,4- πυράγωγες ακαριαίες θρυαλλίδες,χειροβομβίδα,πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη και γεμιστήρα με -5- φυσίγγια,
γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου,-2- κενές γεμιστήρες πιστολιού,-281- φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,κυτίο μεταφοράς φυσιγγίων,φορητός ασύρματος,αυτοσχέδια συσκευασία με κάνναβη βάρους -6- γραμμαρίων,υφασμάτινη θήκη πιστολιού,αλεξίσφαιρο γιλέκο,πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος,-5- μαχαίρια, από τα οποία -3- αναδιπλούμενα,-4- σιδερογροθιές,ρόπαλο,φωτοβολίδα, καπνογόνο και -4- πυρσοί,αναβολικές ουσίες,αμπούλες αερίου,-11- κινητά τηλέφωνα,-6- φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,εξωτερικός σκληρός δίσκος,ατζέντα και τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις.

Εκτός από το ηγετικό στέλεχος της ΣΠΦ, που είχε παραδεχτεί τη συμμετοχή του στην οργάνωση και αποφυλακίστηκε το 2019, οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο άνδρες που υπηρετούν στη ΟΥΚ του Πολεμικού Ναυτικού 34 και 35 ετών και έναν 34χρονο υπάλληλο νυχτερινού κέντρου. 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χειροπέδες, Συνωμοσίας Πυρήνων, Φωτιάς,cheiropedes, synomosias pyrinon, fotias