Ποδόσφαιρο-Κύπελλο Ασίας: Η Ιορδανία φιλοδοξεί να γίνει «Ελλάδα του 2004»

Οι παίκτες της Ιορδανίας πανηγυρίζουν τη νίκη τους στον ημιτελικό αγώνα του AFC Asian Cup 2023 μεταξύ της Νότιας Κορέας και της Ιορδανίας στο στάδιο Ahmad Bin Ali στο Al Rayyan του Κατάρ, στις 6 Φεβρουαρίου 2023.

Εναν άθλο παρόμοιο με αυτό που πέτυχε η Εθνική μας ομάδας ποδοσφαίρου στα γήπεδα της Πορτογαλίας πριν από 20 χρόνια φιλοδοξεί να πετύχει σήμερα (17:00) η Ιορδανία η οποία αντιμετωπίζει το Κατάρ στον τελικό του Ασιατικό Κύπελλο Εθνών Ποδοσφαίρου στο Εθνικό Στάδιο Λουσαΐλ. 

Το βράδυ της 6ης Φεβρουαρίου ήταν ιστορικό

για την Ιορδανία, καθώς η χώρα των 11 εκατομμυρίων περίπου κατοίκων της Μέσης Ανατολής προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό μεγάλης οργάνωσης μετά από τη νίκη της κόντρα στο απόλυτο φαβορί της διοργάνωσης. Οι Ιορδανοί που ως τώρα δεν είχαν βρεθεί ποτέ πέρα από τα προημιτελικά του Ασιατικού Κυπέλλου, επικράτησαν με 2-0 της Νότιας Κορέας στο Ahmed bin Ali Stadium του Κατάρ και πλέον θα αντιμετωπίσουν τους οικοδεσπότες που σκοπεύουν να διατηρήσουν το στέμμα του πρωταθλητή Ασίας το οποίο κατέκτησαν πριν από 5 χρόνια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Με συνολικό πληθυσμό περίπου 15 εκατομμυρίων, λίγοι θα φανταζόνταν ότι οι δύο αυτές χώρες θα έφταναν στον τελικό της διοργάνωσης που μετρά 68 χρόνια ιστορίας. Βεβαίως αυτό ουδόλως δεν απασχολεί τους φιλάθλους στο Αμμάν ή στην Ντόχα. Στα χαρτιά, το Κατάρ παίζοντας εντός έδρας στα γήπεδα που περύσι φιλοξένησαν το Μουντιάλ, είναι το φαβορί να διπλασίασει τους τίτλους του. Ωστόσο, μέχρι στιγμής στο Ασιατικό Κύπελλο, η Ιορδανία, που βρίσκεται στην 87η θέση στον κόσμο, έχει εντυπωσιάσει περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα.

الف مبروك للنشامى!
Congratulations to the National Football Team of Jordan

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ποδόσφαιρο-Κύπελλο Ασίας, Ιορδανία, Ελλάδα, 2004,podosfairo-kypello asias, iordania, ellada, 2004