Νταλίκες μπαινοβγαίνουν σε αποθήκες πυρομαχικών, φορτώνουν και φεύγουν! Το ΓΕΕΘΑ σιωπά

Τις τελευταίες ημέρες πλήθος τοπικών ιστοσελίδων έχουν δημοσιεύσει ρεπορτάζ με φωτογραφίες και βίντεο από νταλίκες με ξένες πινακίδες, οι οποίες μπαίνουν σε αποθήκες πυρομαχικών και φεύγουν συνοδευόμενες από περιπολικά! Τελευταίο δημοσίευμα από το eriruspost.gr που γράφει:

«Ένα κομβόι από νταλίκες με Βουλγάρικες πινακίδες διέσχισε ολόκληρο το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων μεταφέροντας… πυρομαχικά!

Η επιχείρηση μεταφοράς από στρατιωτικές αποθήκες των Ιωαννίνων, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Epiruspost, από τις αποθήκες στο Πετσάλι, ξεκίνησε

λίγο μετά τις έντεκα το πρωί.

Πάνω από είκοσι νταλίκες που είχαν φτάσει το τελευταίο διήμερο ξεκίνησαν με τη συνοδεία περιπολικών και συμβατικών οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας, διέσχισαν όλο το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων και εισήλθαν στην Εγνατία».

Το ρεπορτάζ συνοδεύεται από φωτογραφίες και βίντεο!

https://youtu.be/1uWEnHdLYI8

Έχουν προηγηθεί κι άλλα ρεπορτάζ που αφορούν στις αποθήκες πυρομαχικών στις Κεχριές. Άκρα του τάφου σιωπή από το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΣ!

Στις 25 Ιανουαρίου 2023 η δημοσιογραφική ομάδα των Data Journalists είχε αποκαλύψει την αποστολή πυρομαχικών από την Κοζάνη, με νταλίκες πάλι από την Βουλγαρία! Τότε το ΓΕΕΘΑ όχι μόνο δεν απάντησε στα γραπτά ερωτήματα που είχαν τεθεί από δημοσιογράφο των Data Journalists, αλλά αναρωτήθηκαν πως είναι δυνατόν «αυτό το «συριζαίικο σκουπίδι να τολμά να στέλνει και ερωτήματα»!!! Η θέση 108 στη λίστα ελευθερίας του Τύπου που λέγαμε…

Προφανώς κάποιοι θα υποστηρίξουν ότι δεν είναι υποχρεωμένο το ΓΕΕΘΑ ή το ΓΕΣ να απαντούν ή να διαψεύδουν δημοσιεύματα. Λάθος! Το να γράφεται ότι μεταφέρονται πυρομαχικά από αποθήκες του στρατού και να μην διαψεύδεται -αν δεν ισχύει- είναι μέγα θέμα!

Πρώτα απ΄ όλα ,γιατί οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν αν τα πυρομαχικά που πλήρωσαν δίνονται όπου η κυβέρνηση θέλει, χωρίς να ρωτά κανέναν. Δεν μας περισσεύουν ούτε τα πυρομαχικά, ούτε τα λεφτά!

Δεύτερον: η χώρα δεν είναι βιλαέτι κανενός για να κάνει ότι θέλει. Ειδικά σε τόσο σοβαρά θέματα. Αν ο κ.Μητσοτάκης κρίνει ότι είναι προς το συμφέρον της χώρας να σκορπά τα πυρομαχικά των ΕΔ εδώ κι εκεί ,είναι υποχρεωμένος να πάει τουλάχιστον στη Βουλή και να υποστηρίξει την άποψη του. Και μια και είπαμε Βουλή: η αντιπολίτευση θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις νταλίκες να περνούν;

Τρίτον: Όχι δεν υπάρχει καμία απολύτως εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση ότι δεν στέλνει κι άλλα πυρομαχικά στην Ουκρανία. Κι αυτό γιατί οι νταλίκες εμφανίστηκαν λίγες ημέρες μετά από την επιστολή του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μπλίνκεν προς τον κ.Μητσοτάκη. Στην επιστολή αναφερόταν το ενδεχόμενο αποστολής κι άλλων όπλων και πυρομαχικών προς την Ουκρανία! Το Forbes συνέδεσε άμεσα τη…βοήθεια των 200 εκατομμυρίων προς την Ελλάδα με την αποστολή όπλων στην Ουκρανία! Εκτός κι αν ο δημοσιογράφος του Forbes είναι …συριζαίικο σκουπίδι.

Τα χειρότερα είναι μπροστά! Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει δώσει απαντήσεις σε όσα κυκλοφορούν για το «ξήλωμα» των ρωσικών αντιαεροπορικών από τα νησιά! Τι θα βάλει στη θέση τους; Σφεντόνες; Για όσους σπεύσουν να υιοθετήσουν το αφήγημα που λέει «τα ρωσικά αντιαεροπορικά είναι παλιά ,δεν μπορούμε να τα συντηρήσουμε ,θα πάρουμε καινούργια», το ερώτημα είναι απλό: με τι λεφτά; Με τα 200 εκατομμύρια που δίνουν οι Αμερικανοί; Υπολογίζεται ότι η αντικατάσταση της αεράμυνας που θα ξηλωθεί, χρειάζεται τουλάχιστον 3 δις για να αντικατασταθεί. Μήπως σκοπεύουν να μην την αντικαταστήσουν; Αυτό δεν λέγεται αποστρατιωτικοποίηση;

Σε όλα αυτά ο Α/ΓΕΕΘΑ και ο Α/ΓΕΣ δεν είναι «αθώοι του αίματος». Τους Αρχηγούς  θα επικαλεστούν όσοι από την κυβέρνηση αποφασίζουν να κάνουν όλα τα χατήρια των «συμμάχων». Αυτοί θα πληρώσουν το μάρμαρο αν κάτι δεν πάει καλά.

The post Νταλίκες μπαινοβγαίνουν σε αποθήκες πυρομαχικών, φορτώνουν και φεύγουν! Το ΓΕΕΘΑ σιωπά appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νταλίκες, ΓΕΕΘΑ,ntalikes, geetha