Μάχη χωρίς τέλος με τις φλόγες ανά την επικράτεια- αγωνία για Αλεξανδρούπολη και Πάρνηθα

.

Τιτάνιος ήταν ο αγώνας και την Τετάρτη για την αντιμετώπιση των πολλών πυρκαγιών που είναι σε εξέλιξη ανά την επικράτεια, με αυτές στη Θράκη και τη φωτιά στην Πάρνηθα, να προκαλούν τη μεγαλύτερη ανησυχία.

22.40: Πυρκαγιά στην Πάρνηθα- Πού εστιάζονται οι προσπάθειες

Μακριά αναμένεται να είναι η νύχτα στην Πάρνηθα, με τις προσπάθειες να εστιάζονται στην περιοχή στα όρια του Εθνικού Δρυμού, στην κατεύθυνση προς Μετόχι.  

22.38: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην περιοχή Δοκός Χαλκίδας

lang="en-US">22.34: Αγώνας στον Έβρο και τη Ροδόπη

.

Συνεχίζονταν αργά το βράδυ οι προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών στον Έβρο και στη Ροδόπη, όπου από το μεσημέρι έχει πέσει το περισσότερο βάρος των δυνάμεων κατάσβεσης, παράλληλα με τις εναέριες ρίψεις και τις επίγειες προσπάθειες στο μέτωπο του δάσους της Δαδιάς.

Λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ ειδοποιήθηκαν να αναχωρήσουν οι κάτοικοι από τα χωριά Χαμηλή, Βέλκιο και Μεστή Ροδόπης. Η φωτιά στον Έβρο καίει τμήματα δάσους στο ύψος της Συκορραχης στα όρια με τη Ροδόπη και από την άλλη πλευρά, μετά την Αλεξανδρούπολη, στον ορεινό όγκο της Δαδιάς.

22.05: Πάνω από 617.000 στρέμματα έχουν καεί από τη φωτιά στον Έβρο

Έκταση μεγαλύτερη των 617.000 στρεμμάτων έχει κατακάψει μέχρι σήμερα το μεσημέρι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο στην περιοχή Μελίας Έβρου, με βάση τις πιο πρόσφατες εικόνες υψηλής ανάλυσης του περιβαλλοντικού δορυφόρου Sentinel-2, που ανέλυσε η υπηρεσία χαρτογράφησης καμένων εκτάσεων του Εθνικού Παρατηρητηρίου Δασικών Πυρκαγιών (ΕπαΔαΠ), η οποία υλοποιείται από το εργαστήριο Δασικής Διαχειριστικής και Τηλεπισκόπησης του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ. Αντίστοιχα έκταση μεγαλύτερη των 50.000 στρεμμάτων έχει κατακάψει η πυρκαγιά στη Φυλή Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα, στους χάρτες που δημοσιεύει το ΑΠΕ-ΜΠΕ φαίνεται ότι οι καμένες εκτάσεις για τις περιοχές Φυλής του Νομού Αττικής και Αλεξανδρούπολης του Νομού Έβρου μέχρι τις 12 μ.μ. (23/08/2023) ανέρχονται στα 50.057 και 617.571 στρέμματα αντίστοιχα. Η χαρτογράφηση πραγματοποιήθηκε με δεδομένα Sentinel-2 (χωρικής διακριτικής ικανότητας 10μ.)

Η ομάδα του Εργαστηρίου του ΑΠΘ σημειώνει, ωστόσο, ότι «οι περιοχές καλύπτονται σε μεγάλο μέρος από σύννεφα και καπνό και πιθανώς να υπάρχουν ενδιάμεσες περιοχές που έχουν εκτιμηθεί λανθασμένα ως καμένες». Επιπλέον, διευκρινίζει πως «παρατηρούνται ενεργά μέτωπα και στις δύο πυρκαγιές, τα οποία αναμένεται να επηρεάσουν σημαντικά την τελική εκτίμηση της καμένης έκτασης».

Θα ακολουθήσει ακριβέστερη εκτίμηση των εκτάσεων αυτών τις επόμενες ημέρες.

..

21.44 Νέο μήνυμα του 112 στη Βοιωτία

⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Huffington Post Greece
LIVE, Μάχη,LIVE, machi