«Γροθιές στα πλευρά, κλωτσιές στο στήθος, χτυπήματα στο πρόσωπο»: Η συγκλονιστική μαρτυρία κακοποίησης της Γεωργίας Δ. από τον σύντροφό της

Κάποιες ιστορίες είναι πολύ δύσκολο να ειπωθούν. Συνήθως, και προφανώς όχι τυχαία, είναι αυτές που πρέπει να ακούγονται πιο δυνατά απ’ όλες. Ανάμεσά τους τοποποθετείται και η ιστορία της Γεωργίας Δ. Μιας γυναίκας από τα χείλη της οποίας κρεμάστηκα για ώρες ολόκληρες την εβδομάδα που πέρασε. Είτε μιλώντας μαζί τους στο τηλέφωνο, είτε απομαγνητοφωνώντας την ιστορία που άρθρωναν για εκείνη. Μια ιστορία που μου σήκωσε την τρίχα από θυμό και πόνο αρκετές φορές.

Η Γεωργία Δ. είναι μία μορφωμένη, δυναμική γυναίκα 40 ετών με σημαντική καριέρα, χωρισμένη και με παιδί. Με τη Γεωργία θα μπορούσαμε να μιλάμε για γυναικεία ενδυνάμωση στον χώρο εργασίας αφού είναι επικεφαλής στο τμήμα που εργάζεται σε μεγάλη ιδιωτική εταιρεία. Για μουσική, για ταινίες ή και για το πόσο δύσκολο είναι να κρατάς μια μονογονεϊκή οικογένεια. Με τη Γεωργία όμως μιλήσαμε για κακοποίηση.

Τη δική της κακοποίηση, σε όλες τις μορφές, από τον πρώην σύντροφό της, αφού η γυναίκα αυτή έπεσε θύμα επαναλαμβανόμενης βίας από τον άνθρωπο που είχε σχέση.

Η Γεωργία Δ. θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε από εμάς και διαβάζοντας την αφήγησή της θα το νιώσεις κι εσύ. Έως ποιο σημείο ταυτίζεσαι με τον τρόπο που το διαχειρίστηκε, δεν έχει καμία σημασία. Η έμφυλη βία είναι τυφλή. Η έμφυλη βία μάς αφορά όλες. Η πιο άθλια, σεξιστική πεποίθηση υπαγορεύει πως οι γυναίκες που υφίστανται κακοποίηση είναι είτε αδύναμες είτε εκείνες που την προκαλούν. Το προφίλ της κακοποιημένης γυναίκας είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που έχει ο κόσμος στο μυαλό του. Τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν πως τα θύματα κακοποίησης, στην πλειονότητά τους είναι γυναίκες με ανώτερη ή ανώτατη μόρφωση.

Η Γεωργία Δ. είναι μια από αυτές τις υπέράνω πάσης υποψίας γυναίκες. Ο λόγος που δέχτηκε να μου πει την ιστορία της- με προφυλαγμένη την ταυτότητά της- είναι για να φωνάξει κι από αυτό εδώ το βήμα πως καμία γυναίκα δεν είναι μόνη στη μάχη κατά της έμφυλης βίας.

Πως η καταγγελία του κακοποιητή είναι ο μόνος δρόμος.

Ακολουθεί η συγκλονιστική μαρτυρία της, με δικά της λόγια.

Keywords
Τυχαία Θέματα