Ποιες συνήθειες να αλλάξετε για να έχετε λαμπερή επιδερμίδα

Αυτές είναι οι συνήθειες που πρέπει να αλλάξετε για να έχετε λαμπερή επιδερμίδα το χειμώνα. Τι λέει ο γιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα.

Ο χειμωνιάτικος καιρός δεν «χαρίζεται» στην επιδερμίδα. Το κρύο και τα χαμηλά επίπεδα υγρασίας που υπάρχουν στον ξηρό αέρα σε συνδυασμό με την αναμενόμενη θερμότητα που επικρατεί στους εσωτερικούς χώρους «κλέβουν» την ενυδάτωση και τη λάμψη του δέρματος.
Η πρόσθετη ενυδάτωση βοηθά, αλλά η ρουτίνα περιποίησής σου χρειάζεται και επιπλέον πράγματα για να αντιμετωπίσει τις «παρενέργειες» του καιρού

και να παραμείνει ενυδατωμένη και απαλή. Για να μειώσεις την ερυθρότητα, τον κνησμό και το ξεφλούδισμα και να διατηρήσεις μια υγιή και φρέσκια όψη, υιοθέτησε τις παρακάτω συμβουλές.

1. Χρησιμοποιείτε χλιαρό νερό
Τα ζεστά ντους είναι υπέροχα το χειμώνα, αλλά όταν μπορείτε, κυρίως όταν πλένετε τα χέρια και το πρόσωπό σας, προτιμήστε χλιαρό νερό, ώστε να μη χάσει η επιδερμίδα τα απαραίτητα έλαια της, όπως θα συνέβαινε αν επέλεγες ζεστό/καυτό νερό.

2. Ενυδατώνετε την επιδερμίδα αμέσως
Το δέρμα σας δεν χρειάζεται απλά περισσότερη ενυδάτωση, αλλά τη χρειάζεται και στο κατάλληλο timing, δηλαδή ακριβώς μετά το πλύσιμο του προσώπου. Εφαρμόζοντας ενυδατική κρέμα σε υγρή επιδερμίδα, η υγρασία «σφραγίζεται».

3. Προστατευτείτε
Προτιμήστε να φοράτε γάντια και κασκόλ για να προστατεύσετε την επιδερμίδα σας από τον κρύο αέρα, τη βροχή και το χιόνι. Επίσης, μη ξεχνάτε το αντηλιακό σας. SOS! Ο ήλιος το χειμώνα μπορεί να είναι το ίδιο καταστροφικός με αυτόν του καλοκαιριού.

4. Κάντε απολέπιση
Συχνά ξεχνάμε πως και το χειμώνα η επιδερμίδα μας χρειάζεται απολέπιση για να απαλλαγεί από τα νεκρά κύτταρα. Λάβετε υπόψη πως η επιδερμίδα σας δεν μπορεί να ενυδατωθεί αν βρίσκει «εμπόδιο» τα νεκρά κύτταρα. Μην αμελήσετε την ενυδάτωση αμέσως μετά την απολέπιση.

5. Μην ξεχνάτε την ενυδάτωση εκ των έσω
Επιλέγοντας τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό θα βοηθήσετε το δέρμα σας εκ των έσω. Ενδεικτικές προτάσεις: μήλο, πορτοκάλι, ακτινίδιο, ντομάτα, αγγούρι, καρότο, σέλερι και κολοκύθι. Παράλληλα, παίρνετε αρκετή βιταμίνη C και ψευδάργυρο για να υποστηρίξετε τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που θα βρείτε στα λιπαρά ψάρια και στο λιναρόσπορο θα δώσουν στην επιδερμίδα σας τα απαραίτητα «εφόδια» για να είναι ελαστική και απαλή.

6. Αλλάξτε το καθαριστικό προσώπου σας
Γενικότερα, η ρουτίνα περιποίησής του προσώπου μας πρέπει να διαφοροποιείται κάθε εποχή, αλλά ειδικότερα οφείλετε να δώσετε έμφαση στο καθαριστικό προσώπου που επιλέγετε. Αν μέχρι τώρα χρησιμοποιούσατ κάποιο που είχε στη σύνθεση του γλυκολικό ή σαλικυλικό οξύ, ήρθε η ώρα να το ανταλλάξετε με κάποιο που έχει περισσότερο ενυδατική σύνθεση. Έπειτα συνεχίστε με ένα ενυδατικό toner και ενυδατική κρέμα για να «σφραγίσετε» την υγρασία στην επιδερμίδα σας.

The post Ποιες συνήθειες να αλλάξετε για να έχετε λαμπερή επιδερμίδα appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα