Το kitsch είναι στη μόδα αλλά ξέρουμε στα αλήθεια τι σημαίνει;

Ποια είναι η πρώτη λέξη που σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε τη λέξη kitsch; Κακόγουστο, και θα συμφωνούσαμε όλοι σε αυτό. Δεν είναι τυχαίο όμως ότι το kitsch δεν αντιπροσωπεύει απλά ένα στιλ ή μια τάση αλλά θεωρείται μορφή τέχνης και όσο εύκολο κι αν φαίνεται στο να αποτυπωθεί είναι στην ουσία κάτι πολύ δύσκολο. Σκεφτείτε την πιθανότητα να σας ζητήσει κάποιος να δημιουργήσετε μια kitsch εικόνα. Από προσωπική εμπειρία μιλώντας, το μυαλό μου έρχεται σε σύγχυση. Αλλά τι ισχύει και τι όχι στην πραγματικότητα για την συγκεκριμένη τάση;

@moschino

Ο ορισμός έχει ως εξής: kitsch ορίζεται ως η

τέχνη, τα αντικείμενα ή ένα design που θεωρείται χωρίς γούστο εξαιτίας της υπερβολικής επιδεκτικότητας ή συναισθηματικότητας, αλλά κάτι που εκτιμάται ως ειρωνικό. Με απλά λόγια, ένα υπερβολικό στιλ που βασίζεται στην ειρωνεία, δεν μπαίνει σε κουτάκια, δεν έχει συγκεκριμένη γραμμή και αναγνωρίζεται ως αντίθετο της κομψότητας από την κοινή γνώμη.

Συγχυστήκατε; Από όλα τα παραπάνω κρατήστε μόνο την ειρωνεία.

@moschino

Και σκεφτείτε το brand Moschino που ξέρει καλύτερα από τον καθένα να δημιουργεί kitsch εικόνες. Η εκκεντρική τάση δεν στηρίζεται μόνο στα πολλά χρώματα, πολλά prints και τα άσχημα ρούχα. Για να ολοκληρωθεί χρειάζεται αυτός που το φοράει να θυμίζει κάτι… Κι αν σκοπεύετε να το κάνετε θα πρέπει να γίνει με υπερβολικό τρόπο.

@moschino

Είτε ειρωνεύεστε ένα φαγητό, είτε ένα ζώο είτε ακόμα και τη διακόσμηση ενός παιδικού δωματίου, το kitsch θέλει τόλμη, τόσο για να το υποστηρίξετε όσο και για να αντέξετε τα αρνητικά σχόλια. Αρνητικά, γιατί δεν είναι ακόμα κοινωνικά αποδεκτό και δεν ακολουθεί τους κανόνες του «σωστού» ντυσίματος.

Αλλά είναι fun, έχει ενδιαφέρον, προκαλεί και αναντίρρητα δεν είναι για όλους.

@moschino

Keywords
Τυχαία Θέματα