Θέλετε να χάσετε βάρος; Διαβάστε ποια είναι η καλύτερη ώρα για να γυμναστείτε

21:00 25/9/2023 - Πηγή: InStyle

Τα άτομα που ασκούνται το πρωί βλέπουν καλύτερα αποτελέσματα απώλειας βάρους, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιοποιήθηκε στο ιατρικό περιοδικό Obesity.

Συγκεκριμένα, εξετάστηκαν δεδομένα υγείας και πρότυπα δραστηριότητας 5.000 ατόμων στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ για πρώτη φορά στην έρευνα, χρησιμοποιήθηκαν επιταχυνσιόμετρα, τα οποία είναι γνωστά ως ιχνηλάτες δραστηριότητας.

Όσοι συμμετείχαν παρακολουθούσαν τον δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) και την περίμετρο της μέσης τους, πριν φορέσουν ιχνηλάτες δραστηριότητας για 10 ώρες ή περισσότερο κάθε μέρα, κατά τη διάρκεια τεσσάρων έως επτά ημερών.

Οι συμμετέχοντες που ασκούνταν νωρίτερα την ημέρα, μεταξύ 7 π.μ. και 9 π.μ., διαπιστώθηκε ότι είχαν χαμηλότερο ΔΜΣ και χαμηλότερο μέγεθος μέσης από αυτούς που ασκούνταν το μεσημέρι, από τις 9 π.μ. έως τις 4 μ.μ. και το βράδυ, από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ.

Ποιο φρούτο αποτελεί “ασπίδα” υγείας και ιδανικό σνακ μετά τη γυμναστική

Συγκεκριμένα, οι πρωινοί αθλητές είχαν μέσο ΔΜΣ 27,5, σε σύγκριση με τους συναδέλφους τους το μεσημέρι και το βράδυ, που είχαν μέσο ΔΜΣ 28,3. Η μέση περίμετρος μέσης, εν τω μεταξύ, η οποία προσαρμόστηκε για την ποιότητα της διατροφής και την πρόσληψη θερμίδων, ήταν 37,7 ίντσες, 38,5 ίντσες και 38,4 ίντσες, αντίστοιχα.

Ούτε το φύλο, η εθνικότητα, η εκπαίδευση, η χρήση καπνού και η κατανάλωση αλκοόλ δεν άλλαξαν τα αποτελέσματα, όπως έδειξε η μελέτη.

Ο επικεφαλής ερευνητής Tongyu Ma, ο οποίος είναι επίκουρος καθηγητής στο Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ, δήλωσε στο NBC News ότι υποστηρίζει τα ευρήματα που βρέθηκαν στη μελέτη.

«Η προσεκτική πρότασή μου από αυτή τη μελέτη είναι ότι εάν επιλέξουμε να ασκούμαστε νωρίς το πρωί, πριν φάμε, μπορούμε ενδεχομένως να χάσουμε περισσότερο βάρος σε σύγκριση με την άσκηση σε άλλες ώρες της ημέρας», είπε στο πρακτορείο.

Περπάτημα: Πόσες θερμίδες “καίνε” οι γυναίκες σε 30 λεπτά – Ενδυναμώνει την καρδιά, τονώνει τη διάθεση

Keywords
Τυχαία Θέματα