Bruce Willis: Σκληρή η μάχη με την άνοια – Λύγισε από συγκίνηση η σύζυγός του

17:49 25/9/2023 - Πηγή: InStyle

H σύζυγος του Bruce Willis, Emma Hemming, λύγισε από συγκίνηση μιλώντας για τη σκληρή μάχη του σταρ με την άνοια, αφού παραδέχθηκε πως είναι δύσκολο να ξέρει αν αυτός γνωρίζει ή όχι την εγκεφαλική του ασθένεια.

Τον Φεβρουάριο η Emma ανακοίνωσε πως ο 68χρονος σύζυγός της διεγνώσθη με μετωποκροταφική άνοια, έναν

ασυνήθιστο τύπο της νόσου που προκαλεί επιδείνωση της συμπεριφοράς, της προσωπικότητας και της γλωσσικής ικανότητας.

Bruce Willis’ wife, Emma Hemming, opens up about the importance of self-care and what it’s like caring for someone with dementia. @eriellereshef has more. pic.twitter.com/tu3XnAtUIE

— Good Morning America (@GMA) August 16, 2023

Μιλώντας στο Today, η 45χρονη Emma προσπάθησε να καταπνίξει τα δάκρυά της καθώς ενημέρωνε για τη “δύσκολη” κατάσταση του Bruce και είπε ότι το να είναι ενημερωμένη “το κάνει λίγο πιο εύκολο.”

“Αυτό που μαθαίνω είναι ότι η άνοια είναι δύσκολη. Είναι δύσκολη για το άτομο που διαγιγνώσκεται. Είναι επίσης δύσκολη για την οικογένεια. Και αυτό δεν διαφέρει ούτε για τον Μπρους, ούτε για μένα, ούτε για τα κορίτσια μας.

Και όταν λένε ότι πρόκειται για μια οικογενειακή ασθένεια, όντως είναι”, είπε αναφερόμενη στις δύο μικρές κόρες της, τη Mabel και την Evelyn.

Όταν ρωτήθηκε πώς κατάφερε να εξηγήσει την ασθένειά του στα παιδιά τους, η Emma είπε: “Νομίζω ότι είμαστε μια πολύ ειλικρινής και ανοιχτή οικογένεια. Και, το πιο σημαντικό πράγμα ήταν να είμαστε σε θέση να πούμε ποια ήταν η ασθένεια, να εξηγήσουμε τι είναι, γιατί όταν γνωρίζεις ποια είναι η ασθένεια από ιατρικής άποψης, κατά κάποιο τρόπο όλα βγάζουν νόημα. Ήταν λοιπόν σημαντικό να τα ενημερώσουμε για το τι είναι, επειδή δεν θέλω να υπάρχει κανένα στίγμα ή ντροπή για τη διάγνωση του πατέρα τους ή για οποιαδήποτε μορφή άνοιας.”

Και αναρωτήθηκε: “Ξέρει τι συμβαίνει; Είναι κάτι που γνωρίζει;.. Δύσκολο να ξέρω“

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emma Heming Willis (@emmahemingwillis)

Η Emma εξήγησε πώς ένιωσε όταν συμφιλιώθηκε με τη διάγνωση του Bruce: “Νομίζω ότι ήταν ευλογία και κατάρα. Ξέρετε, το να καταλάβω τελικά τι συνέβαινε, ώστε να μπορέσω να αποδεχτώ αυτό που είναι. Αυτό δεν το κάνει λιγότερο επώδυνο, αλλά το να το αποδεχθείς και το να γνωρίζεις τι συμβαίνει στον Bruce το κάνει λίγο πιο εύκολο.“

“Συμβαίνουν τόσα πολλά όμορφα πράγματα στη ζωή μας. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να κοιτάζω πέρα από τη θλίψη και τη στενοχώρια, ώστε να μπορώ να βλέπω τι συμβαίνει γύρω μας”, πρόσθεσε η Emma.

Σε μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, η παρουσιάστρια ρώτησε την Emma τι πιστεύει ότι διδάσκει ο Bruce στα κορίτσια τους, καθώς όλοι μαζί ως οικογένεια αντιμετωπίζουν την ασθένειά του.

“Ειλικρινά, είναι το δώρο που συνεχίζει να δίνει. Αγάπη, υπομονή, ανθεκτικότητα, τόσα πολλά…” είπε η Emma και συμπλήρωσε: “Και διδάσκει εμένα και όλους μας… Θέλω να πω, για μένα να είμαι εδώ έξω και να το κάνω αυτό, δεν είναι η ζώνη άνεσής μου, αλλά αυτή είναι η δύναμη του Bruce.”

“Νομίζω ότι τα παιδιά μου θα ήταν υπέροχα ό,τι κι αν συνέβαινε! Και δεν είναι αυτό που θα ήθελα γι’ αυτά. Αλλά πραγματικά, όπως είπα, τους μαθαίνει τόσα πολλά και πώς να νοιάζονται και να αγαπούν και είναι ένα όμορφο πράγμα ανάμεσα στη θλίψη” επεσήμανε.

Keywords
Τυχαία Θέματα