Σκανδιναβική μόδα: Δείτε ποια κομμάτια συνθέτουν την ντουλάπα των κοριτσιών από τον Βορρά

Αν πρέπει να περιγράψουμε την σκανδιναβική μόδα με δύο μόνο λέξεις, αυτές θα ήταν μινιμαλιστική και ανδρόγυνη. Ίσως χρειαστώ κι άλλη μια.. ζεστή! Γιατί φυσικά μιλάμε για τον Βορρά και ναι μεν καλή η μόδα αλλά πρέπει να εξυπηρετεί και κάποιες ανάγκες. Influencers από την Σκανδιναβία διδάσκουν πως το άνετο και μίνιμαλ στιλ μπορεί να αποτελεί τάση κι ότι τα βασικά, κλασικά κομμάτια δεν είναι ανάγκη να είναι βαρετά.

Το brand frankremme είναι η επιτομή του Scandinavian Chic

Τι θα βρείτε λοιπόν αν ανοίξετε την ντουλάπα τους;

Παλτό και καμπαρντίνες:

άπειρα! Μακριά και μάλλινα για να κρατάνε τη ζέστη. Σε ίσιες γραμμές ή και oversized αφού τα κορίτσια του Βορρά λατρεύουν τα maxi σε οποιαδήποτε μορφή τους.

@darjabarannik/Instagram

Το ανδρόγυνο κοστούμι: Το αγαπημένο κομμάτι που δεν λείπει από καμία ντουλάπα. Προσοχή! Ανδρόγυνο, όχι το κλασικό γυναικείο. Σε συνδυασμό με πολύ κλασικά κομμάτια όπως ακριβώς θα το φορούσε και ένας άντρας αποτελούν την καθημερινή στολή τους.

Λευκό t-shirt και λευκό πουκάμισο: ναι αναμενόμενο αλλά για τα κορίτσια αυτά είναι η βάση για πολλά, πολλά look.

@pernilleteisbaek/instagram

Πλεκτά πουλόβερ: oversized κι αυτά φυσικά, και μονόχρωμα, ζιβάγκο ή πολύ κλασικά.

Όσον αφορά τα παπούτσια τώρα, εκεί υπάρχει ποικιλία. Από αθλητικά, all stars, μπότες μέχρι και ψηλοτάκουνα. Τελευταία όμως φαίνεται να έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στα loafers.

@lisa.olssons/instagram

Η σκανδιναβική μόδα αγαπά τις μονοχρωμίες, τους ήσυχους γήινους τόνους και το άσπρο μαύρο, γκρι. Δίνει έμφαση στα ποιοτικά κλασικά κομμάτια που μπορούν να φορεθούν παντός καιρού και συνθέτουν μια elegant εικόνα που δεν έχει ανάγκη να προκαλεί. Αποφεύγει το έντονο χρώμα, τα υπερβολικά αξεσουάρ, οτιδήποτε μίνι ή cropped, και αξιοποιεί στο έπακρο το layering.

@pernilleteisbaek/instagram

Τώρα μπορείτε κι εσείς να ντυθείτε σαν αυθεντική Σκανδιναβή, μόνο όμως εφόσον ασπάζεστε την αφαιρετική αισθητική του Βορρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα