Πρίγκιπας William: Αποκαλύφθηκε το εισόδημα του δούκα της Κορνουάλης

16:23 30/6/2023 - Πηγή: InStyle

Ο πρίγκιπας William έλαβε φέτος εισόδημα περίπου 7,5 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του δουκάτου της Κορνουάλης για το 2023.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας έγινε ο 25ος δούκας της Κορνουάλης μετά τον θάνατο της γιαγιάς του βασίλισσας Ελισάβετ και την ανάληψη του θρόνου από τον πατέρα του, βασιλιά Κάρολο Γ’.

Μόλις ο William κληρονόμησε τον τίτλο, έλαβε κάθε πλεόνασμα κερδών από το δουκάτο.

Το δουκάτο κατέγραψε καθαρά κέρδη ύψους 24,048 εκατομμυρίων λιρών

– ή περίπου 30,34 εκατομμυρίων δολαρίων – για το οικονομικό έτος 2022-2023, σύμφωνα με την έκθεση.

He ‘has some explaining to do’
Turns out, it pays to be Prince William. The Prince of Wales reportedly received a cool $7.5 million from the Duchy of Cornwall in the 2022-2023 financial year. The prince’s bonus comes after he inherited the estate from his father, King Charl… pic.twitter.com/K4BY8IVtaR

— Dr.LyndaBarnes (@MrsBarnesII) June 29, 2023

Πέρυσι, ο λογαριασμός συγκέντρωσε περίπου 29 εκατομμύρια δολάρια, πράγμα που σημαίνει ότι υπήρξε αύξηση κατά σχεδόν 1,29 εκατομμύρια δολάρια.

Ο William, 41 ετών, κανονικά θα έπαιρνε όλο το πλεόνασμα των 30,34 εκατ. δολ., αλλά αυτό φέρεται να άλλαξε από τότε που κληρονόμησε την περιουσία στα μισά του οικονομικού έτους.

Το δουκάτο μοίρασε το ποσό έτσι ώστε ο βασιλιάς Κάρολος -που ήταν ο πρώην δούκας της Κορνουάλης- να δικαιούται κάτι λιγότερο από το μισό, 14,225 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο William έλαβε 16,115 εκατομμύρια δολάρια.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Prince and Princess of Wales (@princeandprincessofwales)

Ωστόσο, το δουκάτο ζήτησε στη συνέχεια να κρατήσει περισσότερα από 8,67 εκατομμύρια δολάρια από τον μισθό του William για “σκοπούς κεφαλαίου κίνησης”, ανέφερε το Παλάτι του Κένσινγκτον σε πρόσφατη δήλωσή του, σύμφωνα με την Daily Mail.

Ως αποτέλεσμα, το εισόδημα του William φέρεται να μειώθηκε σε λίγο περισσότερο από 7,4 εκατομμύρια δολάρια.

Το επόμενο έτος, ο William αναμένεται να διατηρήσει ολόκληρο το ποσό των 30 εκατομμυρίων δολαρίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα