Οι κήποι των ανακτόρων του Buckingham είναι πρώτη φορά επισκέψιμοι για το κοινό

12:02 13/7/2021 - Πηγή: InStyle

Αν ο δρόμος σας φέρει προς το Λονδίνο αυτό το καλοκαίρι, θα απολαύσετε μια σημαντική… πρωτιά! Οι εντυπωσιακοί κήποι των ανακτόρων του Buckingham – συγκαταλέγονται στο Μητρώο Ιστορικών Πάρκων και Κήπων Ιστορικού Ενδιαφέροντος της Αγγλίας – άνοιξαν πριν από λίγες μέρες για πρώτη φορά και θα είναι διαθέσιμοι για επίσκεψη από το ευρύ κοινό μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου.

Παρότι η επίσημη κατοικία της βασίλισσας ανοίγει από το 1993 κάθε καλοκαίρι

για ξεναγήσεις στα κρατικά διαμερίσματα, το Royal Collection Trust προσφέρει τώρα εκτεταμένες περιηγήσεις και στους κήπους, όπως και την δυνατότητα να κάνετε πικνίκ – κυκλοφορεί μάλιστα μια συλλογή ειδών πικνίκ, στην οποία περιλαμβάνεται και το επίσημο αντισηπτικό του παλατιού.

View this post on Instagram

A post shared by Buckingham Palace Shop (@buckinghampalaceshop)

rct.uk/visit/buckingham-palace

Και αν μια βόλτα στους κήπους σας φαίνεται ανιαρή, να σας πούμε πως πρόκειται για μια έκταση 160 στρεμμάτων που φιλοξενεί ποικίλα είδη χλωρίδας με περισσότερα από 1.000 δέντρα, όπως τα πλατάνια που φυτεύτηκαν από τη βασίλισσα Victoria και τον πρίγκιπα Albert, αγριοκαστανιές, 85 διαφορετικά είδη βελανιδιάς και 40 μουριάς.

rct.uk/visit/buckingham-palace/Photographer: John Campbell ©

Αλλά και πανίδας με πτηνά, όπως όρνιθες, γερανούς και χήνες, καθώς και μεγάλο αριθμό εντόμων, συμπεριλαμβανομένων ιταλικών μελισσών, που παρέχουν 200 βάζα μελιού που χρησιμοποιούνται στις βασιλικές κουζίνες κάθε χρόνο.

@DrewEnglish

Το παλάτι έχει υποστεί τεράστιες οικονομικές απώλειες λόγω της πανδημίας και της επακόλουθης μείωσης των επισκεπτών, οπότε ελπίζει σε καλύτερες μέρες με το άνοιγμα των υπέροχων κήπων. Οι επισκέπτες θα πρέπει να κάνουν κράτηση και να κανονίσουν την ξενάγησή τους, εφόσον το επιθυμούν, υπό την καθοδήγηση ενός εκ των πιστοποιημένων ξεναγών των ανακτόρων.

Το tour περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μια βόλτα στους πολύχρωμους κήπους με τριανταφυλλιές, που βρίσκεται και το τριαντάφυλλο Prince William το οποίο είχε φυτευθεί για να γιορτάσει τη γέννησή του. Σε μια τεχνητή λίμνη η οποία χτίστηκε τον 19ο αιώνα, σε ένα μικρό και γραφικό καλοκαιρινό οίκημα, στο ελικοδρόμιο και στο βασιλικό γήπεδο τένις.

rct.uk/visit/buckingham-palace/Photographer: John Campbell ©

View this post on Instagram

A post shared by Royal Collection Trust (@royalcollectiontrust)

Ένας από τους ξεναγούς του Buckingham, δήλωσε στη βρετανική Mirror, «είναι μια όαση στο κέντρο του Λονδίνου. Οι επισκέπτες θα εντυπωσιαστούν. Είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός κήπος στο Λονδίνο, με πολλά μυστικά».

rct.uk/visit/buckingham-palace/Photographer: John Campbell ©

Τι περιμένετε λοιπόν, let’s go for picnic!

Περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ: https://www.rct.uk/visit/buckingham-palace

Keywords
Τυχαία Θέματα