Οι 5 βασικοί κανόνες περιποίησης αν έχετε σγουρά μαλλιά – έτσι θα διατηρείτε πάντα τις πιο όμορφες μπούκλες

18:44 20/5/2024 - Πηγή: InStyle
Αυτές είναι οι 5 καλύτερες συμβουλές για μπούκλες ώστε να τελειοποιήσετε το σχήμα και τη διάρκειά τους.

Ρωτήστε οποιονδήποτε ειδικό και θα σας πει ότι οι μπούκλες απαιτούν επιπλέον φροντίδα λόγω της φύσης τους. Προσωπικά μπορώ να το επιβεβαιώσω. Αν δεν χρησιμοποιήσω κάποιο είδος κρέμας για μπούκλες, έλαιο ή μαλακτικό, τα σγουρά μαλλιά μου μοιάζουν σαν άχυρα. Αν μπορείτε να ταυτιστείτε μαζί μου, βρίσκεστε στο σωστό μέρος. Οι παρακάτω 5 βασικοί κανόνες για μπούκλες θα προσφέρουν θεαματική βελτίωση, τόσο στο σχήμα όσο και στην υγεία τους.

View
this post on Instagram

A post shared by LELET NY (@leletny)

#Αποφύγετε το υπερβολικά συχνό λούσιμο

Ένα κοινό λάθος που κάνουν όσοι έχουν σγουρά μαλλιά; Το υπερβολικά συχνό λούσιμο. Θα παραδεχτώ ότι ήμουν κι εγώ μία από αυτούς μέχρι που ο κομμωτής μου με διόρθωσε. Οι μπούκλες είναι από τη φύση τους πιο ξηρές, οπότε το λούσιμο περισσότερες από δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα μπορεί να προκαλέσει περισσότερη ξηρότητα –και συνεπώς φριζάρισμα.

Έτσι μετά από χρόνια που έλουζα τα μαλλιά μου τέσσερις έως πέντε φορές την εβδομάδα, ο κομμωτής μου τελικά με συμβούλεψε να το κάνω μόνο δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα. Αυτό είχε τεράστια διαφορά στην εμφάνιση των μαλλιών μου.

#Κάντε βαθιά ενυδάτωση πολύ συχνά

Μπορεί να είναι προφανές, αλλά πολλοί το παραμελούν. Μια εντατική μάσκα ενυδάτωσης τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα είναι απαραίτητη. Ωστόσο ανάλογα με το πόσο ξηρά και ταλαιπωρημένα είναι τα μαλλιά και το σχήμα της μπούκλας, πιθανόν να χρειάζεται δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα.

View this post on Instagram

A post shared by @curlybaddiess

#Αποφύγετε το θερμό styling

Όλοι γνωρίζουμε ότι το styling με θερμότητα δεν είναι ό,τι καλύτερο για τις μπούκλες. Αν και είναι δύσκολο να το αποφύγουμε τον χειμώνα, τώρα που ζεσταίνει ο καιρός είναι ευκαιρία να το αραιώσουμε. Αν όμως πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσουμε θερμότητα, ένα είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Η προστατευτική σύνθεση κατά της θερμότητας. Επιπλέον ρυθμίζετε τη θερμοκρασία στη μεσαία σκάλα και όχι στην υψηλότερη για ευνόητους λόγους.

View this post on Instagram

A post shared by Jhairie (@jhairieciprian)

#Αν το πιστολάκι είναι απαραίτητο, βάλτε φυσούνα

Η φυσούνα διανέμει τον ζεστό αέρα από το πιστολάκι πιο ομοιόμορφα για να μειώσει το φριζάρισμα και να βοηθήσει τις μπούκλες να διατηρήσουν τη φυσική τους φόρμα. Με αυτόν τον τρόπο, αφενός τα μαλλιά σας είναι λιγότερο πιθανό να φθαρούν από τη θερμότητα. Αφετέρου το σχήμα της μπούκλας θα είναι πολύ πιο καθορισμένο.

#Μαλλιά σε μετάξι

Ναι, καλά διαβάσατε, σε μετάξι ή σατέν. Τα σκληρά υφάσματα όπως το βαμβάκι μπορούν να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό στις μπούκλες σας. Όταν τα μαλλιά τρίβονται σε βαμβακερά υφάσματα, προκαλείται στατικός ηλεκτρισμός και φριζάρισμα. Ένα μαντήλι από μετάξι, ένα σκουφάκι ή μεταξωτές μαξιλαροθήκες συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση του φριζαρίσματος κατά τη διάρκεια του ύπνου.

View this post on Instagram

A post shared by LoFía Gomez (@lofiagomez)

Keywords
Τυχαία Θέματα