Ο σεφ Βασίλης Τσατσάκης δημιουργεί γεύσεις από Μάνη στο εστιατόριο «Ανερούσα» του “Πέτρα και Φως Boutique Hotel & Spa”

15:34 5/5/2022 - Πηγή: InStyle

Το Πέτρα και Φως Boutique Hotel & Spa ξεπροβάλλει μέσα από τα κοραλλένια νερά του κόλπου του Οιτύλου στη Μάνη. Το υπέροχο εστιατόριό του «Ανερούσα» προσκαλεί τους καλεσμένους σε νέες γαστρονομικές εμπειρίες με την εγγυημένη υπογραφή του καταξιωμένου σεφ Βασίλη Τσατσάκη. Γεύσεις με εκπλήξεις και επιτυχημένους συνδυασμούς δημιουργούν ευφάνταστα πιάτα υψηλής αισθητικής. Και αν αναρωτιέστε για το όνομα του εστιατορίου, προέρχεται από ελληνική λέξη με

διττή σημασία και δηλώνει αφ’ ενός την επιστροφή του κύματος από την παραλία στην θάλασσα και τη δίνη μέσα στη θάλασσα, και αφ’ ετέρου τη νεράιδα του γιαλού, το ξωτικό.

Ο σεφ, Βασίλης Τσατσάκης μίλησε στο InStyle για τη μαγειρική τέχνη, τη σχέση του με αυτή όταν βρίσκεται… στο σπίτι του και φυσικά για τις πρώτες ύλες της Μάνης που τόσο αγαπά να βάζει στα πιάτα του.

Πότε ξεκίνησε η ενασχόληση σας με την μαγειρική και πώς προέκυψε η συνεργασία με το εστιατόριο «Ανερούσα» του Πέτρα και Φως Boutique Hotel & Spa;

Από το 1996 στο δημοτικό. Στο χωριό μου στη Κρήτη είχαμε χωράφια και μια ταβέρνα. Μου άρεσε να μαγειρεύω. Όταν πήγα στην Αθήνα σε σχολή, είδα πως οι δυνατότητες που σου δίνει η μαγειρική τέχνη είναι απίστευτες, καθώς εξελίσσεσαι και ως άνθρωπος. Όσον αφορά το εστιατόριο «Ανερούσα», ένας φίλος μου σεναριογράφος με πήρε τηλέφωνο και μου είπε πως έχει τους καλύτερους ανθρώπους!

Τι πιάτα προτείνεται στο εστιατόριο και ποιο είναι το αγαπημένο σας;

Στο «Ανερούσα» φτιάχνουμε ελληνική, δημιουργική κουζίνα. Η Μάνη είναι ένας άγριος τόπος που δεν έχει πρώτες ύλες. Η ιδιοκτήτρια και ψυχή του ξενοδοχείου, Πέγκυ Νίκα με βοήθησε να έρθω σε επαφή με μικρούς παραγωγούς και αναδομήσαμε την τοπική κουζίνα με ολόφρεσκα προϊόντα τοπικής παραγωγής και σύγχρονες τεχνικές. Μου αρέσει ένα πιάτο που συνδυάζει την ιταλική κουζίνα με εκείνη της Κρήτης και είναι η Τσουχτή (μακαρονάδα).

Ποια υλικά προτιμάτε να χρησιμοποιείτε;

Δημιουργούμε από την αρχή, από την πρώτη ύλη. Από ζυμαρικά και ψωμί μέχρι μαρινάτα κρέατα με τα οποία μας τροφοδοτούν οι τοπικοί κρεοπώλες. Οι πρώτες ύλες μας είναι εξαιρετικές. Από τα κρέατά μας μέχρι τα ζαρζαβατικά. Τα μανιτάρια μας να φανταστείτε τα προμηθευόμαστε από κυνηγούς μανιταριών. Και το χοιρινό μας είναι απίθανο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως το μοσχάρι πάει πίσω…

Μια υπέροχη γαστρονομική εμπειρία τι πρέπει να περιλαμβάνει σύμφωνα με εσάς;

Το γαστρονομικό ταξίδι είναι υποκειμενικό. Είναι η συντροφιά, το φαγητό, οι πρώτες ύλες. Η φιλοξενία και το σέρβις πρέπει να βρίσκονται σε ισορροπία, ώστε όλοι να αισθάνονται πως είναι καλεσμένοι και όχι πελάτες. Σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή λίστα κρασιών, το επαγγελματικό service και τη μοναδική ατμόσφαιρα, εγγυώνται όλα μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία.

Μάνη, καλό φαγητό, φως, θάλασσα, τι άλλο θα συμπληρώνατε στο σκηνικό;

Πολύ ωραίοι άνθρωποι! Είμαι Κρητικός αλλά η Μάνη είναι η δεύτερη πατρίδα μου. Μου φαίνεται τόσο οικείο αυτό το μέρος!

Τι πιάτο φτιάξατε για να κερδίσατε την καρδιά της συζύγου σας, Μάρας Δαμουρσλή;

Ευτυχώς τίποτα (γέλια)! Εννοείται πως ότι μου ζητήσει μπορεί να το έχει, αλλά γενικά μετά από τις τόσες ώρες στην κουζίνα λόγω δουλειάς, δεν μου αρέσει ιδιαίτερα να μαγειρεύω και στο σπίτι.

Info: Πέτρα & Φως Boutique Hotel and Spa
Οίτυλο Μάνης – Τηλ.: +30 27330 54050 | +30 27330 52915 | +30 6944660913, www.petrafoshotel.com

Keywords
Τυχαία Θέματα