Ο οίκος Missoni όρισε τον Filippo Grazioli διευθυντή δημιουργικού

11:20 23/3/2022 - Πηγή: InStyle

Περίοδος ανακατατάξεων στο κόσμο της ιταλικής μόδας. Μετά τον Ferragamo, o οίκος Missoni διόρισε τον Filippo Grazioli ως νέο διευθυντή δημιουργικού στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης των τμημάτων σχεδιασμού, ο οποίος θα αναλάβει τις αντρικές και γυναικείες συλλογές του brand και θα επιβλέπει την εικόνα του για το τμήμα lifestyle, σύμφωνα με ανακοίνωση του οίκου στο instagram.

Ο σχεδιαστής θα αναλάβει τα ηνία από τον Alberto Caliri, που θα προχωρήσει στην ανάπτυξη της συλλογής Missoni Home και Missoni Sport, μαζί με τον Davide Tognetti και την υποστήριξη της Rosita Missoni.

Ο Maximilian Davis είναι ο νέος δημιουργικός διευθυντής του Ferragamo

Τα νέα σχέδια για τα τμήματα δημιουργικού, εκπονήθηκαν από τον CEO, Livio Proli, με τη συμφωνία των στελεχών του brand με στόχο την ενίσχυση της κληρονομιάς δεκαετιών και του χαρακτήρα του Missoni.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Missoni (@missoni)

«Ο νεαρός σχεδιαστής θα φέρει την 18χρονη εμπειρία του στον οίκο και θα αναλάβει να βελτιώσει το προφίλ και την εικόνα του στην αγορά ειδών πολυτελείας, καθώς ενισχύει περαιτέρω τη διαδικασία εκσυγχρονισμού που έχει ήδη ξεκινήσει» ανέφερε ο Proli.

«Είναι τιμή μου που γίνομαι μέλος του κόσμου της Missoni: μιας μάρκας που έπαιξε ρόλο στην ιστορία του ιταλικού στιλ και σχεδίου, διατηρώντας μια αξιοσημείωτη ακεραιότητα για σχεδόν επτά δεκαετίες. Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δόθηκε και τη δυνατότητα να διαμορφώσω περαιτέρω την εμπειρία μου σε ένα νέο όραμα που διατηρεί τη χαρά, τη φρεσκάδα, την αίσθηση του χρώματος και τη θετικότητα που είναι οι βασικές ιδιότητες της Missoni», δήλωσε με την σειρά του ο Grazioli.

Η εταιρεία, η οποία έχει δηλώσει προηγουμένως ότι οι μεγαλύτερης ηλικίας πελάτες της παραμένουν προτεραιότητα, έχει αρχίσει να αναπτύσσει διάλογο με την ομάδα καταναλωτών Millennial, με πρόσφατες συνεργασίες. Τo λανσάρισμα συλλογών με τα brand, Palm Angels και Supreme αποτελούν μέρος αυτής της στρατηγικής, καθώς ο 69χρονος οίκος συνεχίζει να κοιτάζει προς το μέλλον και προς μια νέα έννοια της πολυτέλειας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FILIPPO GRAZIOLI (@filippograzioli)

Ο Grazioli εντάσσεται στον Missoni από τον Burberry, όπου εργάστηκε για τον επικεφαλής δημιουργικού Riccardo Tisci, ως διευθυντής συλλογών. Εργάστηκε επίσης υπό τον Tisci στον Givenchy. Πριν από αυτό, ο Grazioli ήταν επικεφαλής σχεδιαστής γυναικείων ενδυμάτων για τον Hermès.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Missoni (@missoni)

Η πρώτη του συλλογή θα είναι ανδρική και γυναικεία τον Μάιο, ενώ η πρώτη του επίδειξη μόδας για την κολεξιόν άνοιξη/καλοκαίρι 2023 αναμένεται στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο τον Σεπτέμβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα