Η Βασιλική Ρούσσου αποκαλύπτει στο InStyle πως «εξαφανίζει» τους μαύρους κύκλους και ποιο είναι το μακιγιάζ που αναδεικνύει το βλέμμα της

1/3 Για απαλόκαθαρισμό τηςεπιδερμίδας απόμακιγιάζ καιρύπουςL’Oréal Paris GentleEyes And Lips MakeUp Remover, €6,50. 2/3 Για μείωση τωνμαύρων κύκλωνκαι τουπρηξίματος κάτωαπό τα μάτιαLa Roche-PosayToleriane UltraYeux, €19, σταφαρμακεία. 3/3 Για βλεφαρίδεςμε έντονο όγκο καιπλούσιο χρώμαL’Oréal Paris VolumeMillion LashesMascara, €16,28.

Κληρονόμησα τα μάτια μου… από τον πατέρα μου. Με εκείνον καθώς και με τη γιαγιά μου –τη μητέρα του– έχουμε ακριβώς τα ίδια. Η μητέρα μου έχει καστανοπράσινα.

Κάθε

μέρα, όλη μέρα… και οπουδήποτε κι αν πάω ακούω κομπλιμέντα για τα μάτια μου. Το ωραιότερο, όμως, που θυμάμαι ήταν πριν από δύο χρόνια από έναν άγνωστο κύριο μεγάλο σε ηλικία, ο οποίος μου είχε πει: «Το χαμόγελο των ματιών σου το βλέπω πρώτη φορά στα 80 μου χρόνια».

Τα μάτια μου… και γενικότερα τα έντονα χαρακτηριστικά του προσώπου μου –τα φρύδια και η μύτη μου– με βοήθησαν πολύ στη δουλειά μου ως μοντέλο. Είχα δικό μου χαρακτήρα και δεν έμοιαζα με κανέναν άλλο. Οπότε όταν κάποιος πελάτης έψαχνε μια κοπέλα με τα χαρακτηριστικά μου, ήμουν η μόνη του επιλογή.

Έχω μαύρους κύκλους… κάτω από τα μάτια από γεννησιμιού μου. Οφείλονται κυρίως στον χαμηλό αιματοκρίτη μου, όμως προσπαθώ να τους αντιμετωπίσω με ειδικά προϊόντα και φυσικές λύσεις. Επειδή, λόγω της δουλειάς, φοβάμαι ιδιαίτερα τα μικρόβια και τις μολύνσεις, έχω πάντοτε μαζί μου ένα απλό κολλύριο και τα βράδια κάνω κομπρέσες με χαμομήλι.

Ξεβάφω τα μάτια μου… πάντα με το Gentle Eyes & Lips Make Up Remover της L’Oréal Paris και φοράω την κρέμα ματιών Toleriane Ultra της La Roche-Posay, που απευθύνεται σε ευαίσθητα μάτια όπως είναι τα δικά μου και τα ανακουφίζει από αλλεργίες. Επίσης περιποιούμαι και τις βλεφαρίδες μου, βάζοντας καστορέλαιο.

Το μακιγιάζ ματιών… που προτιμώ τα τελευταία δύο χρόνια είναι το ελαφρύ smoky eye σε κόκκινες-ροζ αποχρώσεις σκιών με ιριδίζουσα υφή και μια μαύρη mascara. Τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιώ τη Volume Million Lashes της L’Oréal Paris. Όμως μου αρέσει πολύ και να πειραματίζομαι με eyeliner σε διάφορες αποχρώσεις και μπλε mascara.

Είμαι υπέρ στο να... τονίζουμε ταυτόχρονα τα μάτια και τα χείλη. Συνήθως, το ροζ-nude κραγιόν που φοράω το πρωί μετατρέπεται σε έντονο κόκκινο το βράδυ.

Τα φρύδια πλαισιώνουν… τέλεια τα μάτια μου. Τα βγάζω μόνο στο κέντρο και δεν τα βάφω ποτέ με μολύβι. Τα χτενίζω με μια διάφανη mascara φρυδιών ώστε να έχουν ανοδική πορεία. Έτσι, όλο το βλέμμα αποκτά ένταση.

Οι δύο γυναίκες… που ξεχωρίζω για τη φυσική τους ομορφιά και κυρίως για τα όμορφα και έντονα χαρακτηριστικά τους είναι η 44χρονη Caroline de Maigret και η Lily Aldridge, που είναι top models. Αποτελούν πρότυπο γιατί είναι πανέμορφες χωρίς να έχουν «πειράξει» το πρόσωπό τους.

Δες επίσης τα beauty δώρα που μπορείς να χαρίσεις στις φίλες σου:

1/12 2/12 MACCosmeticsBrush WithThe Stars Kit,συλλεκτικόσετ πινέλων,€49. 3/12 Chanel ÉclatMagnétiquede Chanel,συλλεκτικήπούδρα λάμψηςστην απόχρωσηMetal Peach. 4/12 Lierac Premium LaCure, αντιγηραντικήαγωγή, €133,90,στα φαρμακεία. 5/12 YSL RougePur CoutureLipstick,συλλεκτικόκραγιόν στηναπόχρωση 95DazzlingCarmin, €37. 6/12 Korres GoldenKrocus AgelessSaffron Elixir,ελιξίριο νεότηταςσε συλλεκτικήσυσκευασία, €68,80,στα φαρμακεία. 7/12 Jo Malone London Advent Calendar, συλλεκτικό advent calendar,€380, σε επιλεγμένα καταστήματα καλλυντικών και στην Jo Malone Βoutique στη Γλυφάδα. 8/12 Bobbi Brown LuxeGems Eye ShadowPalette, συλλεκτικήπαλέτα σκιών, €79,σε επιλεγμένακαταστήματακαλλυντικών καιστην Bobbi BrownΒoutique στηΓλυφάδα. 9/12 Jo MaloneLondonOrangeBittersCologne,€114 τα100ml, σεεπιλεγμένακαταστήματακαλλυντικώνκαι στηνJo MaloneΒoutiqueστηΓλυφάδα. 10/12 Dior Diorific Vernis,συλλεκτικό βερνίκι νυχιώνστην απόχρωση Happy2020, €28,50. 11/12 LancômeMonsieur BigMascara LimitedEdition SparklyDesign, μάσκαρασε συλλεκτικήσυσκευασία,€30,47. 12/12 Perfect color: To Radiant Matt Lasting Lip Color στην απόχρωση 72 είναι ένα κραγιόν με πλούσια κρεμμώδη υφή που προσφέρει στα χείλη ματ αποτέλεσμα και έντονο χρώμα που διαρκεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑυτό είναι το άρωμα που θα κάνουμε δώρο φέτος τα Χριστούγεννα σε όλες τις δυναμικές γυναίκες

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βασιλική Ρούσσου, InStyle,vasiliki roussou, InStyle