Γνωρίστε τον γηραιότερο bodybuilder στον κόσμο, ετών 90!

23:24 3/8/2023 - Πηγή: InStyle

Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός, έτσι δε λένε; Η συγκεκριμένη φράση βρίσκει το νόημά της στη ζωή του 90χρονου Jim Arrington από τις ΗΠΑ, ο οποίος έγινε ο γηραιότερος bodybuilder στον κόσμο -πρόσφατα μάλιστα μπήκε και στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

Τη στιγμή που πολλοί στην ηλικία του αγωνίζονται για να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της τρίτης ηλικίας, ο Arrington τηρεί με ευλάβεια το καθημερινό του πρόγραμμα προπόνησης και διατροφής, αποτελώντας μία πραγματική έμπνευση για τους λάτρεις της φυσικής κατάστασης και του αθλητισμού.
Πρόσφατα,

μάλιστα αγωνίστηκε σε διοργάνωση της IFBB Professional League στο Ρίνο της Νεβάδα, εξασφαλίζοντας την τρίτη θέση στην κατηγορία άνω των 70 ετών και διεκδικώντας την πρώτη θέση στην κατηγορία άνω των 80 ετών.

Ωστόσο, η ζωή του Jim Arrington δεν ήταν εύκολη από την αρχή. Γεννημένος πρόωρα, με βάρος μόλις 2,5 κιλά, οι γονείς του πάλεψαν για να τον σώσουν. Αντιμετώπισε άσθμα και συχνές ασθένειες κατά την παιδική του ηλικία, οι οποίες επηρέασαν την υγεία του.

Αλλά σε ηλικία 15 ετών το 1947, πήρε μια καθοριστική απόφαση. Ξεκίνησε ένα ταξίδι για να μεταμορφωθεί και να γίνει ένας «υπερήρωας» από μόνος του. Αποφασισμένος να ξεπεράσει τους πάντες, άρχισε να σηκώνει βάρη και δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω.

«Ήθελα να γίνω υπερήρωας», θυμάται. «Έβλεπα αυτά τα φανταστικά σώματα και ήξερα ότι ο μόνος τρόπος με τον οποίο θα μπορούσα να τα καταφέρω είναι αν ξεπεράσω τους πάντες και αυτό ακριβώς έκανα», εξήγησε.

Ο αεικίνητος 90χρονος ενθαρρύνει τους άλλους να κυνηγήσουν τα πάθη και τα όνειρά τους, τονίζοντας ότι το να είσαι κάτοχος ρεκόρ είναι εφικτό αλλά απαιτεί αφοσίωση και επιμονή.

Byakuya: Ρεκόρ Γκίνες για το ακριβότερο παγωτό

Keywords
Τυχαία Θέματα