Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών: O Spike Lee είναι το πρόσωπο του φετινού πόστερ

15:48 17/6/2021 - Πηγή: InStyle

Για δώδεκα ημέρες οι Κάννες γίνονται το κέντρο του κινηματογραφικού σύμπαντος. Παραγωγοί, διανομείς, δημοσιοσχετιστές, σταρ και σινεφίλ μαζεύονται κάθε χρόνο στην όμορφη πόλη της Γαλλικής Ριβιέρας για να αγοράσουν, να πουλήσουν ή να προωθήσουν τις ταινίες τους. Όταν το φέστιβάλ έρχεται στη πόλη η Croisette «φλέγεται» από ζωή.

Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, Spike Lee, είναι και το

πρόσωπο του πόστερ της 74ης διοργάνωσης που από τον καθιερωμένο Μάιο, φέτος θα διεξαχθή από τις 6 έως τις 17 Ιουλίου. H τελετή έναρξης θα γίνει με την ηθοποιό, σκηνοθέτη και παραγωγό, Jodie Foster, η οποία θα τιμηθεί και με το βραβείο Palme d’or για το σύνολο της καριέρας της.

View this post on Instagram

A post shared by Festival de Cannes (@festivaldecannes)

Οι διοργανωτές αναφέροντας τους διάφορους λόγους για τους οποίους ο φημισμένος σκηνοθέτης – του οποίου ο διορισμός του 2020 ως πρόεδρος της επιτροπής μεταφέρθηκε στο 2021 – επιλέχθηκε ως πρόσωπο του φεστιβάλ, υποστηρίζουν μεταξύ άλλων, «για την τεράστια ανυπομονησία να βρεθούμε επιτέλους στο σκηνικό των Καννών: τη παραλία, τους φοίνικες και την μεγάλη οθόνη, όπως μια κενή σελίδα, που θα καλωσορίσει τις ταινίες του Επίσημου Διαγωνιστικού.

Για την προσωπική του άποψη που έχει μοιραστεί μαζί μας από τη πρώτη του ταινία που γυρίστηκε σε ασπρόμαυρο φιλμ στη ζέστη του καλοκαιριού του 1985, και είχε ήδη “ταρακουνήσει” τον κινηματογράφο επιβάλλοντας, ακόμα και τότε, το πρωτοποριακό του στυλ».

View this post on Instagram

A post shared by Festival de Cannes (@festivaldecannes)

Ο Lee είναι ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ και ο πρώτος πρόεδρος που εμφανίστηκε ποτέ στο πόστερ. Ο ίδιος έχει μακρά ιστορία με τις Κάννες που μετρά πάνω από 30 χρόνια. Η ταινία του Netflix «Da 5 Bloods» θα έπαιζε εκτός συναγωνισμού πέρσι, ωστόσο η διοργάνωση ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας. Αρκετές από τις προηγούμενες ταινίες του, όπως το “She Gotta Have It” (1986), “Do the Right Thing” (1989) και “BlacKkKlansman” (2018), έχουν επίσης κάνει πρεμιέρα στο φεστιβάλ.

View this post on Instagram

A post shared by Festival de Cannes (@festivaldecannes)

Keywords
Τυχαία Θέματα