‘Εχουμε τις συμβουλές για πιο τέλεια μαλλιά. Και τις μοιραζόμαστε!

12:01 17/6/2021 - Πηγή: InStyle

Ένα bad hair day, σίγουρα δεν είναι το τέλος του κόσμου. Μπορεί όμως να σημαίνει πως τα μαλλιά χρειάζονται λίγη παραπάνω φροντίδα και αγάπη.

Τα ταλαιπωρημένα μαλλιά, που όλοι έχουμε κατά καιρούς αντιμετωπίσει, τείνουν να μπερδεύονται πιο εύκολα και πιο πολύ κάνοντας το ξεμπέρδεμα τους, μία υπόθεση που θέλει προσοχή.

Υπάρχουν

τρόποι να περιποιηθείτε τα μαλλιά που φριζάρουν

Πριν πιάσετε τη βούρτσα και αρχίσετε απλά το ξεμπέρδεμα, αναρωτηθείτε μήπως οι κινήσεις που ακολουθείτε ταλαιπωρούν την τρίχα, με αποτέλεσμα ακόμα πιο μπερδεμένα μαλλιά.

Ξεκινήστε το βούρτσισμα από τις άκρες

Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι βουρτσίζουν τα μαλλιά τους, τείνουν να πηγαίνουν από πάνω προς τα κάτω. Το πιο αποτελεσματικό και ανώδυνο για τα μαλλιά σας είναι να ξεκινήσετε το βούρτσισμα από κάτω προς τα πάνω, κρατώντας το τμήμα των μαλλιών που χτενίζετε. Έτσι θα αποφύγετε το σπάσιμο της τρίχας.

Δουλέψτε σε μικρά τμήματα και χωρίς δύναμη

Αν βουρτσίζετε τα μαλλιά σας με πολλή δύναμη, το πιθανότερο είναι πως θα τα σπάσετε και θα ταλαιπωρήσετε το τριχωτό της κεφαλής σας πολύ περισσότερο. Αντί να περνάτε τη βούρτσα από όλο το κεφάλι μέχρι να ξεμπερδευτούν τα μαλλιά σας, είναι πιο γρήγορο (και ασφαλές για την τρίχα) να τα χωρίσετε σε μικρότερα ίσα τμήματα και να βουρτσίσετε το καθένα ξεχωριστά.

Χρησιμοποιήστε τη σωστή βούρτσα

Κι όμως! Η βούρτσα που χρησιμοποιείτε ίσως να μην βοηθάει τελικά στο ξεμπέρδεμα των μαλλιών. Αν τα μαλλιά σας τείνουν να μπερδεύονται συχνά, επενδύστε σε μία βούρτσα που έχει σχεδιαστεί ειδικά για το ξεμπέρδεμα των μαλλιών και εξασφαλίζει και λιγότερο σπάσιμο, όπως μία χτένα με χοντρά δόντια.

Μην αμελείτε το conditioner

Δεν είναι λίγες οι φορές, που μετά το λούσιμο παραλείπεται η μάσκα μαλλιών ή το conditioner. Το μαλακτικό είναι εκείνο το προϊόν που -μεταξύ άλλων- θα βοηθήσει και στο ξεμπέρδεμα των μαλλιών μετά το λούσιμο. Μάλιστα είναι επίσης βοηθητικό, το χτένισμα των μαλλιών μέσα στο ντους αφού έχετε εφαρμόσει το αγαπημένο σας προϊόν.

Tip: Αν χτενίσετε τα μαλλιά σας μέσα στο ντους, προτιμήστε μία χτένα με φαρδιά δόντια.

Σίγουρα υπάρχουν πολλοί τρόποι και πολλά προϊόντα μαλλιών που θα βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τυχόν κόμπους, αλλά μεγαλύτερη σημασία έχει να γνωρίζετε τι ΔΕΝ πρέπει να κάνετε, για να διατηρήσετε υγιή και μεταξένια τα μαλλιά για περισσότερο. No more bad hair days.

Εις το επανιδείν!

Keywords
Τυχαία Θέματα