Τι να περιμένουμε από το show του οίκου Dior απόψε στο Καλλιμάρμαρο

12:47 17/6/2021 - Πηγή: InStyle

Απόψε στις 21.30 o εβληματικός οίκος Dior τιμά την Ελλάδα, την παράδοση της και τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση σε ένα show υπερθέαμα που θα μεταδοθεί live σε όλον τον κόσμο από το Καλλιμάρμαρο.

Μια συλλογή που οραματίστηκε και εμπνεύστηκε η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου, Maria Grazia Chiuri. H ίδια, από το Σουφλί μέχρι την Καλαμάτα

συνεργάστηκε με τεχνίτες σε όλη την Ελλάδα για αυτή την “Made in Greece” συλλογή. Ο οίκος θα κάνει παράλληλα και κάποιες φωτογραφήσεις σε όλη την Ελλάδα, στο Σούνιο, στην Νεμέα αλλά και στην Ακρόπολη σε μια παραγωγή που οργανώθηκε εδώ και μήνες από το επιτελείο του Dior και θα ολοκληρωθεί στις 21 Ιουνίου.

Λίγο πριν από το show, κυκλοφόρησαν δυο βίντεο teaser του οίκου. Ένα ταξίδι στο παρελθόν τιτλοφορείται το πρώτο βίντεο teaser για την πολυαναμενόμενη Cruise 2022 συλλογή του. Το ταξίδι των Θεών όπως το ονόμασε η Chiuri, ξεκινά από το Ηράκλειο της Κρήτης στο μουσείο της Κνωσσού, όπου αναπτύχθηκε ο πρώτος ευρωπαϊκός πολιτισμός την περίοδο του χαλκού. Η γυναικεία φιγούρα ενσαρκώνοντας την ιδέα της φύσης και του ζωικού βασιλείου κατείχε δεσπόζουσα θέση στην Μινωική παράδοση και θρησκεία.

View this post on Instagram

A post shared by Dior Official (@dior)

Το ταξίδι της καλλιτεχνικής διευθύντριας του οίκου από την Κνωσό έως τους Δελφούς καταγράφηκε σε ένα ντοκιμαντέρ, μέρος του οποίου θα προβληθεί πριν την έναρξη της επίδειξης στο Καλλιμάρμαρο στον υπαίθριο χώρο του Ιδρύματος Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος. «Έπαθα εμμονή με αυτά τα αγάλματα επειδή εκπροσωπούν τη θεά που είναι συνδεδεμένη με αυτό το είδος δεξιοτεχνίας», εξομολογείται η ίδια στην ξεναγό της κατά την διάρκεια της επίσκεψής της στο μουσείο.


Στο δεύτερο βίντεο teaser του Dior διάρκειας μόλις 59 δευτερολέπτων, που έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία του οίκου με δύο μέλη από την Honey Suckle Company, την Eleni Pouliou και τον Petr Stef Kišur, παίρνουμε μια γεύση από το τι θα παρακολουθήσουμε το βράδυ. Πρόκειται για ένα collage που ενώνει το παρελθόν με το παρόν. Αγάλματα, σπουδαίες στιγμές από την ιστορία του οίκου, αλλά και εικόνες από την Ελλάδα δίνουν το στίγμα της νέας συλλογής.


Οι καλεσμένοι στο show δεν θα ξεπερνούν τους 400, με τις προσκλήσεις να έχουν σταλεί απευθείας από τα κεντρικά του οίκου μόδας στη Γαλλία. Μεταξύ των προσκεκλημένων, πελάτες του οίκου, αλλά και όσοι συμμετείχαν στην επίδειξη.

Το instyle.gr φυσικά και θα είναι εκεί!

Keywords
Τυχαία Θέματα