Ακμή στην πλάτη: Από τι προκαλείται και πώς θα την αντιμετωπίσουμε;

08:59 19/2/2024 - Πηγή: InStyle

Ακμή στην πλάτη: Ένα δυσάρεστο φαινόμενο που επηρεάζει την όψη της επιδερμίδας. Το πρόβλημα αυτό είναι πολύ πιο συνηθισμένο από ό,τι στο πρόσωπο. Ωστόσο, μπορεί να μην το παρατηρείτε πάντα, καθώς δεν είναι εύκολα ορατό. Παρόλα αυτά, ο συγκεκριμένος τύπος ακμής απασχολεί πολλές γυναίκες.

Τι προκαλεί την ακμή στην πλάτη;

Η ακμή στην πλάτη είναι μια κατάσταση που κάνει την εμφάνισή της όταν οι πόροι του δέρματος φράζουν από σμήγμα, νεκρά κύτταρα και βακτήρια, οδηγώντας σε φλεγμονές

και ‘ξεσπάσματα’ σπυριών. Οι πιθανές αιτίες περιλαμβάνουν τις αλλαγές στις ορμόνες, τριβή από ρούχα και αξεσουάρ, έλλειψη καθαριότητας του δέρματος και γενετικούς παράγοντες.

Πώς θα προλάβουμε την ακμή στην πλάτη

Αποφεύγουμε τα σακίδια πλάτης. Η τριβή και η έλλειψη αέρα μπορούν να προκαλέσουν έναν τύπο ακμής στην πλάτη γνωστή και ως μηχανική ακμή.

Χρησιμοποιούμε ένα καθαριστικό κατά της ακμής. Η πλύση με ένα καθαριστικό σώματος ειδικό για την ακμή θα βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής. Ιδανικά, ψάχνουμε για συστατικά όπως σαλικυλικό οξύ που θα εξυγιάνει τους φραγμένους πόρους και θα μειώσει τη φλεγμονή.

Φοράμε ρούχα από υφάσματα που ‘αναπνέουν’. Για να αποφύγουμε την παγίδευση ιδρώτα και θερμότητας, φοράμε ρούχα από βαμβάκι και όχι πολυεστέρα.

Δεν πιέζουμε τα σπυράκια. Ακόμα και αν μερικά από τα σπυράκια στην πλάτη είναι εντός του εύρους μας, το να τα σπάσουμε αυξάνει τον τραυματισμό του δέρματος και κάνει ακόμα πιο πιθανή τη δημιουργία ουλών.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SKIMS (@skims)

Πώς θα αντιμετωπίσουμε την ακμή στην πλάτηΚαθαρίζουμε χρησιμοποιώντας προϊόντα με το κατάλληλο pH.

Ένα καθαριστικό με το κατάλληλο επίπεδο pH είναι αυτό με το οποίο πρέπει να πλύνουμε την πλάτη μας. Το κατάλληλο σαπούνι που έχει pH συμβατό με το δέρμα είναι περίπου 5.5.

Ψάχνουμε για συστατικά που καταπολεμούν την έξαρση

Χρησιμοποιούμε καθαριστικά με βενζοϊκό οξύ, έλαιο τσαγιού, ή σαλικυλικό οξύ, καθώς αυτές οι λύσεις θα απορροφήσουν τη λιπαρότητα και θα διαλύσουν τα βακτήρια που φράζουν τους πόρους.

Ενυδατώνουμε την πλάτη

Είναι απαραίτητο να εφαρμόζουμε κρέμα σώματος για να εξισορροπήσουμε την κατάσταση μετά τη χρήση ενός έντονου καθαριστικού.

Μένουμε μακριά από τον ήλιο

Είναι σημαντικό να αποφεύγουμε την υπερβολική έκθεση στον ήλιο, καθώς αυτό μπορεί να αυξήσει την παραγωγή μελανίνης και να μείνουν σημάδια από την ακμή.

Keywords
Τυχαία Θέματα