Stevie Wonder: Η μεγαλύτερη επιθυμία του έγινε πραγματικότητα

20:08 19/5/2024 - Πηγή: InStyle

Σε μια ιστορική στιγμή, ο εμβληματικός Αμερικανός τραγουδοποιός και μουσικός Stevie Wonder έλαβε επίσημα την υπηκοότητα της Γκάνας. Η τελετή, γεμάτη συγκίνηση και χαρά, πραγματοποιήθηκε στην Άκρα, την πρωτεύουσα της Γκάνας. Εκεί βρέθηκαν μέλη της οικογένειας του Wonder αλλά και ο Πρόεδρος της χώρας, Nana Akufo-Addo.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Πρόεδρος Akufo-Addo εκφώνησε θερμό λόγο, τιμώντας το τεράστιο ταλέντο και τα επιτεύγματα του Wonder. “Είναι με μεγάλη χαρά που απονέμουμε την υπηκοότητα στον Stevie Wonder”, δήλωσε ο Πρόεδρος. “Αυτό αποτελεί την αναγνώριση

του αστείρευτου ταλέντου και των αξιοσημείωτων επιτευγμάτων του. Είναι επίσης μια επιβεβαίωση της βαθιάς του σύνδεσης με την αφρικανική ήπειρο.”

Μια μακροχρόνια επιθυμία

Ο τραγουδιστής, εμφανώς συγκινημένος, μοιράστηκε με το BBC την επιθυμία του, να γίνει πολίτης της Γκάνας. “Μιλάω για το να έρθω εδώ και χρόνια”, δήλωσε. “Ξεκίνησα να μιλάω γι’ αυτό το 1973.”

American music icon Stevie Wonder has been granted Ghanaian citizenship.

Watch the moment he was congratulated by Ghana’s president and find out what it means to him.

Why more African-Americans are settling in Ghana: https://t.co/jc18XD4UBL pic.twitter.com/6cmcwGDpk6

BBC World Service (@bbcworldservice) May 15, 2024 Ιστορικοί δεσμοί με την Γκάνα

Παρόλο που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ. Ο Wonder ένιωθε πάντα μια ισχυρή σύνδεση με τη Γκάνα. Το 1975, μάλιστα, είχε εκφράσει την πρόθεση να διακόψει τη μουσική του καριέρα και να μετακομίσει στη χώρα. Πίστευε ότι εκεί βρίσκεται η καταγωγή των προγόνων του.

Η απονομή της υπηκοότητας της Γκάνας στον Stevie Wonder αποτελεί μια σημαντική στιγμή, όχι μόνο για τον ίδιο τον καλλιτέχνη, αλλά και για τις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Γκάνας. Επιβεβαιώνει τους ισχυρούς δεσμούς του καλλιτέχνη με την αφρικανική ήπειρο και αποτελεί μια αισιόδοξη υπενθύμιση για τη δύναμη της μουσικής και του πολιτισμού. Τη δύναμη να ενώνει τους ανθρώπους.

Keywords
Τυχαία Θέματα