Shakira: Νέος πονοκέφαλος για τη σταρ – Κατηγορείται για δεύτερη φορά για φορολογική απάτη στην Ισπανία

16:01 27/9/2023 - Πηγή: InStyle

Η Shakira έχει νέους μπελάδες, καθώς κατηγορείται για δεύτερη φορά στην Ισπανία για φορολογική απάτη.

Σύμφωνα με την καταγγελία που περιήλθε στην κατοχή της ισπανικής εφημερίδας El Mundo, οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι η τραγουδίστρια δεν πλήρωσε φόρους ύψους 6,7 εκατομμυρίων ευρώ για τα εισοδήματά της το 2018, χρησιμοποιώντας “ένα εταιρικό δίκτυο σε φορολογικούς παραδείσους.“

Η καταγγελία, η οποία κατατέθηκε την Τρίτη, φέρεται να αναφέρει ότι η Shakira

παρέλειψε “να δηλώσει εισοδήματα και να αφαιρέσει δαπάνες που δεν ίσχυαν, καταφέρνοντας έτσι να μειώσει το ποσό που έπρεπε να καταβάλει στην Κρατική Διοίκηση της Φορολογικής Υπηρεσίας (AEAT) για τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων και στη Φορολογική Αρχή της Καταλονίας (ATC).”

#ÚltimaHora Nueva causa judicial contra Shakira: Fiscalía la acusa de defraudar otros 6 millones de euros a Hacienda https://t.co/ZioYMWLzhr

— EL MUNDO (@elmundoes) September 26, 2023

Δεν έχει οριστεί ημερομηνία δίκης για την popstar, η οποία μετακόμισε στο Μαϊάμι με τους δύο γιους της μετά τον χωρισμό της από τον Gerard Piqué.

Η νομική ομάδα της Shakira δήλωσε στη Page Six σε δήλωσή της: “Δεν έχει ληφθεί καμία ειδοποίηση στο Μαϊάμι, την επίσημη διεύθυνση της τραγουδίστριας, σχετικά με την αγωγή σε σχέση με το οικονομικό έτος 2018. Η νομική ομάδα της Shakira επικεντρώνεται στην προετοιμασία της δίκης σχετικά με τα οικονομικά έτη 2012-2014, η οποία θα ξεκινήσει στις 20 Νοεμβρίου.”

Οι νέες κατηγορίες ήρθαν λιγότερο από δύο μήνες προτού η 46χρονη Κολομβιανή σουπερστάρ δικαστεί στη Βαρκελώνη για μια ξεχωριστή υπόθεση, όπου κατηγορήθηκε για έξι κατηγορίες απάτης επειδή φέρεται να μην πλήρωσε σχεδόν 15,4 εκατομμύρια δολάρια σε φόρους μεταξύ 2012 και 2014.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Shakira (@shakira)

Οι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν ότι η σταρ πέρασε περισσότερο από το μισό αυτής της περιόδου στην Ισπανία, γεγονός που θα απαιτούσε να πληρώσει φόρους εκεί. Ωστόσο, η Shakira αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν κάτοικος της ευρωπαϊκής χώρας κατά την εν λόγω χρονική περίοδο. Η επίσημη κατοικία της τα δύο αυτά χρόνια ήταν στις Μπαχάμες.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Shakira ισχυρίστηκε ότι η ισπανική κυβέρνηση εξαπέλυσε “εκστρατεία λάσπης” εναντίον της και “παραβίασε το δικαίωμά της στην ιδιωτική ζωή“, καθώς χειρίστηκε τα θέματα δημόσια και χωρίς το τεκμήριο της αθωότητας. Η δίκη της Shakira έχει οριστεί να ξεκινήσει στις 20 Νοεμβρίου. Εάν κριθεί ένοχη, αντιμετωπίζει έως και οκτώ χρόνια φυλάκισης και ένα βαρύ πρόστιμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα