Martin Scorsese: Παραλίγο να εγκαταλείψει το Χόλιγουντ μετά τις “Συμμορίες της Νέας Υόρκης”

15:31 27/9/2023 - Πηγή: InStyle

Ο Martin Scorsese ομολόγησε ότι δυσκολεύτηκε να ολοκληρώσει δύο από τις πιο επιτυχημένες ταινίες του.

Καθώς ο θρυλικός σκηνοθέτης, 80 ετών, μίλησε πρόσφατα στο GQ ενόψει της κυκλοφορίας της τελευταίας ταινίας του Killers of the Flower Moon,θυμήθηκε ότι ένιωσε απογοήτευση από τους περιορισμούς που του έθεσε ο πρώην παραγωγός Harvey Weinstein όταν γύρισε το 2002 την ταινία “Οι Συμμορίες της Νέας Υόρκης”

με την πρώην εταιρεία του Weinstein, Miramax.

Martin Scorsese initially wanted to avoid filming ‘Goodfellas.’ Here, Martin breaks down that ‘Goodfellas’ scene, and explains his other iconic movies including ‘Taxi Driver,’ ‘Gangs of New York,’ and ‘The Departed’https://t.co/DreRHsFuP5 pic.twitter.com/mXvSyFpQU9

— GQ Magazine (@GQMagazine) September 25, 2023

“Συνειδητοποίησα ότι δεν θα μπορούσα να δουλέψω αν έπρεπε να κάνω ταινίες μ’ αυτόν τον τρόπο ποτέ ξανά”, δήλωσε ο Scorsese στο περιοδικό. Ο σκηνοθέτης θυμήθηκε πώς ο 71χρονος Weinstein προσπάθησε να ασκήσει μεγαλύτερο έλεγχο στον προϋπολογισμό και τη διάρκεια της ταινίας από ό,τι ένιωθε άνετα ο Scorsese.

“Αν αυτός ήταν ο μόνος τρόπος με τον οποίο μου επιτρεπόταν να κάνω ταινίες, τότε θα έπρεπε να σταματήσω”, είπε. “Επειδή τα αποτελέσματα δεν ήταν ικανοποιητικά. Ήταν κατά καιρούς εξαιρετικά δύσκολο και δεν θα το επιβίωνα. Θα πέθαινα. Και έτσι αποφάσισα ότι πραγματικά είχε τελειώσει.”

Ο Scorsese είπε, επίσης, ότι η επόμενη ταινία του, το The Aviator του 2004, αντιμετώπισε τα ίδια προβλήματα επειδή η Miramax του Weinstein έκανε τη διανομή της ταινίας με τη Warner Bros. Pictures.

“Και ήμουν αντίθετος σε αυτό- έγινε μια συνάντηση και αναγκάστηκα να πάρω αυτή τη θέση“, θυμήθηκε ο Scorsese για το γεγονός ότι έπρεπε να συνεργαστεί ξανά με τον Weinstein. “Ήμουν ήδη… έγκυος, όπως είπαν. Και δεν υπήρχε περίπτωση να ξεφύγεις από αυτό”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Martin Scorsese (@martinscorsese_)

“Αλλά τα γυρίσματα πήγαν καλά, το μοντάζ πήγε καλά μέχρι τις τελευταίες δύο εβδομάδες του μοντάζ. Και ήρθαν και έκαναν κάποια πράγματα που τα θεώρησα εξαιρετικά κακά”, πρόσθεσε. Σύμφωνα με το GQ, τόσο η Miramax όσο και η Warner Bros. σταμάτησαν να χρηματοδοτούν την ταινία προς το τέλος της παραγωγής της, με αποτέλεσμα ο Scorsese να χρησιμοποιήσει 500.000 δολάρια από δικά του χρήματα για να ολοκληρώσει την ταινία.

Συζητώντας για τις απογοητεύσεις που βίωσε κατά καιρούς προσπαθώντας να γυρίσει τις ταινίες του, δήλωσε ότι η βιομηχανία στην οποία εργάστηκε “έχει τελειώσει”. “Με άλλα λόγια, η βιομηχανία στην οποία συμμετείχα εγώ, μιλάμε για σχεδόν, πόσο, 50 χρόνια πριν; Είναι σαν να λες σε κάποιον το 1970 που γύριζε βωβές ταινίες, τι νομίζεις ότι συνέβη;” αναρωτήθηκε σε συνέντευξή του στο GQ.

Σύμφωνα με τον σπουδαίο σκηνοθέτη, η θεωρία του είναι ότι τα στούντιο “δεν ενδιαφέρονται πλέον να υποστηρίξουν ατομικές φωνές που εκφράζουν τα προσωπικά τους συναισθήματα ή τις προσωπικές τους σκέψεις και τις προσωπικές τους ιδέες και συναισθήματα με μεγάλο προϋπολογισμό.”

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fandango (@fandango)

Στο Killers of the Flower Moon, ο Scorsese ξανασυναντιέται με τον DiCaprio για το έκτο κοινό τους έργο και σηματοδοτεί την 11η ταινία του με τον θρυλικό Robert De Niro.

Keywords
Τυχαία Θέματα