Scott Schuman: Γιατί αλήθεια μια φωτογραφία της αγαπημένης του έφερε τόσες αντιδράσεις;

12:34 23/7/2021 - Πηγή: InStyle

Τον Scott Schuman οι περισσότερες τον γνωρίζετε. Και εάν όχι τον ίδιο, τότε σίγουρα θα έχετε δει κάποια φωτογραφία του από το The Sartorialist, το blog που ξεκίνησε πριν τουλάχιστον δεκαπέντε χρόνια στην Νέα Υόρκη, απαθανατίζοντας street style στιγμές των locals στα καλύτερά τους.

Δείτε
αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Scott Schuman (@thesartorialist)

Για τον Schuman ακολούθησε μια μεγάλη φωτογραφική καριέρα, με συνεργασίες με την Vogue και πολλά μεγάλα brands από τους Levi’s και DKNY, έως τον οίκο Burberry και την Tiffany & Co.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jenny Walton | New York (@jennymwalton)

Η Megan Fox αποκαλύπτεται στο InStyle US και μιλά για τον σεξισμό στο Hollywood


Όμως γιατί μια φωτογραφία που ανέβασε με την αγαπημένη του έφερε τόσες πολλές αντιδράσεις; Ας πάρουμε το ζήτημα από την αρχή. Πριν λίγες μέρες ο Schuman αποφάσισε να μοιραστεί με τους followers του μια φωτογραφία με την αγαπημένη του Jenny Walton, σχεδιάστρια μόδας επίσης στην Νέα Υόρκη, από τις διακοπές που έκαναν οι δυο τους στην Ιταλία πριν λίγο καιρό. Εκεί, η Walton ποζάρει γυμνή κάτω από τον καυτό ήλιο, σε μια πόζα που θυμίζει έντονα την αισθητική του Slim Aarons (αυτή ήταν άλλωστε και η αρχική σκέψη γύρω από την σχετική ανάρτηση), με τους ακολούθους του να το επισημαίνουν στα σχόλιά τους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Scott Schuman (@thesartorialist)


Όταν, όμως, η Jenny Walton αναπαρήγαγε την ίδια φωτογραφία στο δικό της προφίλ, οι αντιδράσεις ήταν εντελώς διαφορετικές, με την ίδια να λαμβάνει εκατοντάδες hate comments σχετικά με το σώμα της, που την χαρακτηρίζουν ως υπερβολικά αδύνατη και κατηγορώντας την πως το σώμα της δεν είναι τέλειο, αλλά μοιάζει με το σώμα ενός δεκάχρονου αγοριού!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jenny Walton | New York (@jennymwalton)

Η Scarlett Johansson μάχεται για τα δικαιώματα των γυναικών στον κινηματογράφο


Τα αρνητικά σχόλια, μάλιστα, συνεχίστηκαν με έναν από τους followers της να της στέλνει σε προσωπικό μήνυμα πως θα πάψει πλέον να την ακολουθεί, διότι η γυμνή αυτή φωτογραφία της τον φέρνει σε δύσκολη θέση, σχολιάζοντας μάλιστα την σχέση της με τον Schuman και υποθέτοντας πως η όλη αυτή κίνηση προέρχεται από εκείνον, μιας και είναι αρκετά χρόνια μεγαλύτερος της ηλικιακά.

“Είναι τόσο συχνά εκμεταλλεύσιμο ακριβώς λόγω της διαφοράς ανάμεσα σε αυτή την έμφυτη δύναμη ενός μεγαλύτερου, διάσημου άνδρα και μιας νεότερης, λιγότερο διάσημης γυναίκας. Τόσο μεγάλη εκμετάλλευση που δικαιολογείται ως τέχνη και μόνο πολύ αργότερα αναγνωρίζεται ως αυτό που πραγματικά είναι”, έγραψε για να καταλήξει πως θα πάψει να τους ακολουθεί και τους δύο, γιατί αισθάνεται συνένοχος/η!

instagram stories/@jennywaltoninstagram stories/@jennywalton

Φυσικά, η Jenny Walton δημοσιοποίησε ανώνυμα τις εν λόγω συνομιλίες, για να πει το αυτονόητο: Ότι το σώμα μιας γυναίκας δεν χρειάζεται, σε καμία περίπτωση, να είναι τέλειο και πως το γεγονός πως είναι γυναίκα, δεν την κάνει να είναι έρμαιο κανενός, χωρίς γνώση και γνώμη για ότι της συμβαίνει, αφού έχει μερίδιο εξουσίας στην όποια προσωπική της σχέση.

Αυτό, ωστόσο, που πρέπει να σκεφτούμε όλοι είναι γιατί τελικά ο αποδέκτης τέτοιων μηνυμάτων και επικρίσεων πρέπει να είναι πάντα η γυναικεία πλευρά, αυτή που επέλεξε λάθος, που πράττει ανάλογα και οφείλει να λογοδοτήσει. Και το πιο λυπηρό όλων, πως το 2021, μετά από όλες αυτές τις μάχες που δίνονται παγκοσμίως για την ενίσχυση της θέσης της γυναίκας, είναι ότι τα συγκεκριμένα σχόλια και οι επικρίσεις προέρχονται κυρίως από γυναίκες προς γυναίκες. Μια αφορμή προς προβληματισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα