Οι polo μπλούζες επιστρέφουν ανανεωμένες και πιο cool από ποτέ

11:04 22/7/2021 - Πηγή: InStyle

Οι μπλούζες με τον περίφημο polo γιακά έκαναν αισθητή την παρουσία τους στις πασαρέλες της περασμένης σεζόν. Κορυφαίοι οίκοι, όπως η Miu Miu και η Prada μάς έδειξαν τις δικές τους uber cool girl εκδοχές, ενώ ο εμβληματικός Lacoste, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση

της Louise Trotter, έχει καταφέρει τις τελευταίες σεζόν να επανασυστήσει το κλασικό polo shirt με πολύ μοντέρνα και ενδιαφέροντα σχέδια. Και φυσικά το trend δεν έμεινε μόνο στο catwalk, αφού οι απανταχού fashionistas το έχουν ήδη ενσωματώσει στη γκαρνταρόμπα τους για τις street style εμφανίσεις τους.

Κι όμως: Τα bra tops είναι και πάλι στη μόδα!

Παρότι επανεμφανίστηκαν δυναμικά τους τελευταίους μήνες, τα polo shirts έχουν μεγάλη ιστορία.

Ξεκινώντας από τις αρχές του 20ου αιώνα, ο Γάλλος τενίστας René Lacoste αναζητούσε ένα πουκάμισο, που να είναι πιο φιλικό προς τις κινήσεις του σώματος. “Μια μέρα παρατήρησα τον φίλο μου, Μαρκήσιο του Χολμοντελέι, να φοράει το πόλο μπλουζάκι του στο γήπεδο”.

“Να μια πρακτική ιδέα, σκέφτηκα”, είχε εξιστορήσει το 1979 σε συνέντευξή του, ο Lacoste. Το συγκεκριμένο μπλουζάκι ήταν τόσο βολικό, που ο René ανέθεσε σε έναν Άγγλο ράφτη να ετοιμάσει μερικά και για τον ίδιο. Ήταν βαμβακερά και μάλλινα. Το νέο ένδυμα δεν άργησε να γίνει το trend της εποχής. “Σύντομα όλοι τους, τα φορούσαν”.

Αυτή είναι η νέα εκδοχή του crop top που αγαπούν τα μοντέλα

Courtesy of LacosteCourtesy of LongchampΑυτή η μόδα δεν άργησε να υιοθετηθεί και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού – με μεγάλη μάλιστα επιτυχία.

Τη δεκαετία του 1960, ιδρύθηκε το περίφημο brand, Polo Ralph Lauren, το οποίο θέλησε να δημιουργήσει polo shirts, χωρίς όμως να στοχεύει αποκλειστικά στους αθλητές. Επιθυμούσε αντιθέτως, να τραβήξει την προσοχή των υψηλότερων και πλουσιότερων κοινωνικών τάξεων, πράγμα το οποίο και πέτυχε, μιας και αυτές οι αθλητικές μπλούζες, με το θρυλικό αλογάκι φορέθηκαν από την τότε αμερικανική ελίτ των προαστίων.

Kendall Jenner: Η εμφάνισης της με το πιο statement cardigan της σεζόν

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Polo Ralph Lauren (@poloralphlauren)

Courtesy of Kate Spade

Τα επόμενα χρόνια, τα polo συνέχισαν να είναι items που προτιμούσαν κυρίως οι λεγόμενοι “WASPs”, δηλαδή οι προνομιούχοι λευκοί, κάτι το οποίο ίσχυε και μέχρι την δεκαετία του 2000, όταν νεανικά brands όπως το Abercrombie & Fitch, Hollister και American Eagle αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν μια ανανεωμένη εκδοχή του. Η δημοτικότητα τους τότε εκτοξεύθηκε, ειδικά ανάμεσα στη νεολαία. Δεν είναι τυχαία η εμφάνιση της Lindsay Lohan στην εμβληματική ταινία Mean Girls του 2004, όπου εμφανίστηκε με ένα oversized ροζ polo shirt στην προσπάθειά της να ταιριάξει με τις “δημοφιλείς” συμμαθήτριές της.

Τα head scarves είναι το αγαπημένο αξεσουάρ του καλοκαιριού

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mean Girls (@meangirls)

Φτάνοντας στο σήμερα, το polo φαίνεται να έχει επιστρέψει δυναμικά στη μόδα, χωρίς όμως τα υπερβολικά σπορ στοιχεία και τις αυστηρές γραμμές του παρελθόντος. Αντιθέτως, minimal σχέδια, πιο ιδιαίτερα υφάσματα από το κλασικό pique και βαθιά, σέξι V-necks εμφανίστηκαν σε τοπ αλλά και φορέματα στις πασαρέλες για το καλοκαίρι το 2021.

Κιμονό: Το ρούχο που πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε στην βαλίτσα του Σαββατοκύριακου!

Courtesy of Miu Miu

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Prada (@prada)

Δείτε παρακάτω μερικές από τις αγαπημένες μας επιλογές, για να εντάξετε αυτό το InStyle piece στη γκαρνταρόμπα σας:Lhd perforated polo shirtLacoste logo-embroidered polo shirt

Polo Ralph Lauren embroidered-logo cotton polo shirt

Bottega Veneta knitted polo shirtTory Burch ruffle polo T-shirt

Keywords
Τυχαία Θέματα