Sanna Marin: Το πόρισμα για την πρωθυπουργό της Φινλανδίας μετά το σκάνδαλο με τα “καυτά βίντεο”

18:59 4/11/2022 - Πηγή: InStyle

Ολοκληρώθηκε η έρευνα για την πρωθυπουργό της Φινλανδίας, Sanna Marin, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε τον Αύγουστο.

Η Sanna Marin απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες της ανάρμοστης συμπεριφοράς έπειτα από επίσημη έρευνα. Το καλοκαίρι η πρωθυπουργός της Φινλανδίας έγινε θέμα στα Μέσα σε όλο τον κόσμο, όταν ήρθαν στη δημοσιότητα βίντεο από ένα πάρτι όπου συμμετείχε με φίλους και διασημότητες, όπου χόρευε αισθησιακά με έναν άλλον άντρα, αν και είναι παντρεμένη, ενώ την κατηγόρησαν ότι έκανε και χρήση ναρκωτικών.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sanna Marin (@sannamarin)

Η πρωθυπουργός έκανε τεστ για να ξεκαθαρίσει κάθε υποψία που εκφράστηκε από κάποιους στα social media. “Είμαι άνθρωπος. Και εγώ μερικές φορές λαχταράω τη χαρά, το φως και τη διασκέδαση ανάμεσα σε αυτά τα σκοτεινά σύννεφα” είχε πει. Την εποχή του σκανδάλου, η Marin είχε πει, επίσης, ότι πέρασε “ένα βράδυ με φίλους” και ότι τα βίντεο “γυρίστηκαν σε ιδιωτικό χώρο”.

Δεκάδες καταγγελίες υποβλήθηκαν στον καγκελάριο της δικαιοσύνης της Φινλανδίας, Tuomas Pöysti, μετά τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο. Ο Pöysti είπε ότι “δεν υπάρχει λόγος να υποπτευόμαστε την πρωθυπουργό για παράνομη συμπεριφορά κατά την εκτέλεση των καθηκόντων της ή για αμέλεια των επίσημων καθηκόντων της”.

Αλλά ο καγκελάριος, ένα ανεξάρτητο γραφείο υπεύθυνο για την επίβλεψη της νομιμότητας των κυβερνητικών δραστηριοτήτων και στο οποίο κάθε πολίτης μπορεί να υποβάλει καταγγελίες, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Marin δεν είχε παραμελήσει τα καθήκοντά της ως πρωθυπουργού.

Sanna Marin: H απάντησή της μετά το σκάνδαλο με τα “καυτά βίντεο” Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sanna Marin (@sannamarin)

Οι καταγγελίες υποστήριζαν ότι η Marin ήταν ανίκανη να εργαστεί “λόγω κατανάλωσης αλκοόλ”, υποστήριζαν ότι η συμπεριφορά της ήταν ακατάλληλη για έναν πρωθυπουργό και ότι υπονόμευε τη “φήμη και την ασφάλεια” της Φινλανδίας. Ωστόσο, ο καγκελάριος είπε ότι οι καταγγελίες απέτυχαν να τεκμηριώσουν ότι η Marin είχε παραλείψει ή είχε θέσει σε κίνδυνο ένα “συγκεκριμένο επίσημο καθήκον”. Η αξιολόγηση της “ηθικής και κοινωνικής” διάστασης των δραστηριοτήτων αναψυχής ενός πρωθυπουργού είναι “θέμα του κοινοβουλίου”, είπε ο καγκελάριος, προσθέτοντας ότι: “Η πολιτική λογοδοσία σταθμίζεται επίσης περιοδικά στις δημοκρατικές εκλογές”.

Keywords
Τυχαία Θέματα