Pappas Miron: NY Design με άποψη

10:10 4/10/2021 - Πηγή: InStyle

Η Pappas Miron Design είναι μια εταιρεία εσωτερικής διακόσμησης που εδρεύει στο Μανχάταν και έχει συμπεριληφθεί στο Elle Decor’s A List, τόσο το 2020 όσο και το 2021. Η ελληνικής καταγωγής, Alexandra Pappas και η Tatyana Miron Ahlers προσπαθούν να δημιουργήσουν διαχρονικούς εσωτερικούς χώρους, μοντέρνους και εξελιγμένους, αλλά παράλληλα

χαλαρoύς και βιώσιμους. Κάθε τους project αντανακλά την αγάπη για πλούσια χρώματα και μοναδικά υφάσματα. Ένα μείγμα παραδοσιακών και μοντέρνων στοιχείων με εξαιρετική επίπλωση.

Πριν από την ίδρυση της εταιρείας το 2003, η Alexandra εργάστηκε μεταξύ άλλων στην ανάπτυξη ακινήτων για την επιχείρηση της οικογένειάς της στη Βοστώνη και η Tatyana στα γραφεία των αναγνωρισμένων Νεοϋορκέζων σχεδιαστών Eric Cohler και Tori Golub.

View this post on Instagram

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pappas Miron Design (@pappasmirondesign)

Πείτε μου για το background σας και πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την εσωτερική διακόσμηση;

AP: Ο πατέρας μου ήταν κτηματομεσίτης και έκανε πάντα τα δικά μας σπίτια. Του άρεσε να συλλέγει έργα τέχνης, αγγλικές και αμερικανικές αντίκες και χαλιά- αντίκες. Αγόρασε επίσης πολλά σύγχρονα ιταλικά έπιπλα τη δεκαετία του 1970, οπότε μεγάλωσα σε όμορφους και εκλεκτικούς εσωτερικούς χώρους. Η μητέρα μου (μαζί με τη μητέρα της Tatyana) αγαπούσε επίσης το σχέδιο και με πήγαινε σε πωλήσεις ακινήτων, σε σπίτια διακοσμητών και φαινόταν να έχει πάντα υφασμάτινα δείγματα παντού.

TM: Ήμουν πολύ τυχερή που μεγάλωσα σε ένα πολύ μοναδικό σπίτι που χτίστηκε τη δεκαετία του 1920 από έναν υπέροχο αρχιτέκτονα που ονομάζεται Harrie T. Lindeberg. Η μητέρα μου ήταν συλλέκτης υφασμάτων και όλων των ειδών των ασυνήθιστων αντικειμένων. Το σπίτι μας ήταν όμορφο, αλλά και συνεχώς γεμάτο με παιδιά και ζώα και κάναμε υπέροχα πάρτι. Πάντα με εντυπωσίαζε αυτός ο συνδυασμός ζεστασιάς, αίγλης και άνεσης, και πίστευα ότι η επιτυχία στη δημιουργία αυτού του περιβάλλοντος ήταν πραγματικά μια μορφή τέχνης.

View this post on Instagram

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pappas Miron Design (@pappasmirondesign)

Alexandra, έχεις ελληνική καταγωγή. Ποια είναι τα βιώματα σου από την Ελλάδα;

Οι παππούδες μου από την πλευρά του πατέρα μου ήταν από την Πελοπόννησο και το Καρπενήσι. Ο πατέρας της μητέρας μου ήταν από τα Γιάννενα και σπούδαζε στην Κέρκυρα πριν έρθει στις ΗΠΑ. Έχω ταξιδέψει στην Ελλάδα πολλές φορές, στην Αθήνα και τα νησιά του Ιονίου και των Κυκλάδων σε ταξίδια με ιστιοπλοϊκά. Οι γονείς μου ζούσαν στην Αθήνα στα μέσα της δεκαετίας του 1970 στο Κολωνάκι και η μητέρα μου ήταν έγκυος μαζί μου τον τελευταίο χρόνο τους, αν και γεννήθηκα στη Νέα Υόρκη. Έτσι, με κάποιο τον τρόπο, έζησα κι εγώ εκεί.

Πώς ξεκινήσατε να συνεργάζεστε; Όπως διάβασα ήσασταν φίλες από την παιδική ηλικία.

AP: Οι μητέρες μας συναντήθηκαν όταν τα μεγαλύτερα αδέρφια μας ήταν στο νηπιαγωγείο στη Νέα Υόρκη. Παρέμειναν πολύ στενές φίλες, οπότε ήταν φυσικό να γίνουμε φίλες και εμείς. Μεγαλώσαμε σχεδόν σαν ξαδέρφια, περνώντας μαζί γιορτές και διακοπές. Και οι δύο αγαπήσαμε τον εσωτερικό σχεδιασμό και σπουδάσαμε Ιστορία της Τέχνης στο εξωτερικό (πήγα στο Παρίσι και η Tatyana στη Ρώμη). Αφού μετακόμισα στη Νέα Υόρκη, δούλεψα για έναν οίκο κοσμημάτων, τη Verdura, στο τμήμα PR / Events και η Tatyana αποφάσισε να σπουδάσει στο New York School of Interior Design. Περνούσαμε τα Σαββατοκύριακα σε εκθέσεις αντικών, υπαίθριες αγορές και διακοσμήσαμε τα δικά μας διαμερίσματα. Τελικά οι φίλοι άρχισαν να ζητούν βοήθεια από την Tatyana με τα σπίτια τους, μου ζήτησε να συμμετέχω σε αυτό και στη συνέχεια δημιουργήσαμε την επιχείρηση με έναν πολύ οργανικό τρόπο. Αρχικά το κάναμε και οι δύο παράλληλα δουλεύοντας για άλλους και τελικά πήραμε μια μεγάλη προμήθεια να κάνουμε ένα σπίτι στο Martha’s Vineyard και ήταν λογικό πλέον να δουλεύουμε για τον εαυτό μας.

TM: Είχα εργαστεί για δύο σχεδιαστές εσωτερικών χώρων στη Νέα Υόρκη και έμαθα λίγο πώς γίνεται η δουλειά από την επιχειρηματική πλευρά των πραγμάτων. Από άποψη σχεδιασμού, ήμουν πολύ σίγουρη για μένα και ήθελα μια ευκαιρία να εκφραστώ! Ήθελα τόσο πολύ να δουλέψω για τον εαυτό μου και βομβάρδισα την Alexandra για να συνεργαστεί μαζί μου μέχρι που είπε το ναι.

photo credit: Brittany Ambridge

View this post on Instagram

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pappas Miron Design (@pappasmirondesign)

Προτιμάτε να δημιουργείτε μοντέρνους ή πιο παλαιομοδίτικης αισθητικής εσωτερικούς χώρους;

AP: Ο ιδανικός εσωτερικός σχεδιασμός είναι ένα μείγμα παλιού και νέου! Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε διαχρονικούς χώρους ενσωματώνοντας πολλές περιόδους και στυλ. Το χρώμα και η υφή είναι σημαντικοί παράγοντες για τη δημιουργία ενός μοναδικού εσωτερικού χώρου.

TM: Είμαι 100% ευθυγραμμισμένη με την Alexandra και την απάντησή της! Δεν μας αρέσει κανένα δωμάτιο να είναι εντελώς νέο ή εντελώς παλιό. Είναι ο συνδυασμός στυλ και περιόδων, πολύτιμων αντικειμένων και αντικειμένων που έχουμε βρει. Θα έλεγα ότι αν υπήρχε κάτι που να καθορίζει τα δωμάτιά μας, είναι ότι θεωρούνται πιο μεταβατικά ή διαχρονικά από τον σύγχρονο ή τον παλιό κόσμο.

View this post on Instagram

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pappas Miron Design (@pappasmirondesign)

Πώς ξέρετε τι θέλει ένας πελάτης;

AP: Περνάμε πολύ χρόνο συζητώντας για τις προτιμήσεις και τις αντιπάθειές τους, πώς τους αρέσει να ζουν και προσαρμόζουμε κάθε σχέδιο ανάλογα. Είναι μια πιο οργανική διαδικασία που απαιτεί λίγο περισσότερο χρόνο από το συνηθισμένο – κάθε απόφαση οδηγεί στην επόμενη. Το αποτέλεσμα είναι πολυεπίπεδο, ενδιαφέρον και μοναδικό για τον πελάτη.

TM: Όταν ένας πελάτης μας προσλαμβάνει, συνήθως πρέπει να εξηγήσουμε ότι το πρώτο μέρος της διαδικασίας είναι το πιο χρονοβόρο. Τους γνωρίζουμε και μαθαίνουμε πώς θέλουν να ζήσουν. Δεν αρχίζουμε αμέσως να αγοράζουμε πράγματα! Παίρνουμε το χρόνο μας για να καθορίσουμε τα χρώματα, τη διάθεση και τις κατόψεις, και μετά ξεκινάμε τις αγορές.

View this post on Instagram

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pappas Miron Design (@pappasmirondesign)

Σχεδιάζετε μόνο σπίτια;

AP: Έχουμε κάνει σπίτια, διαμερίσματα, ένα ιστιοφόρο και ένα εσωτερικό αεροπλάνου.

Ποιο σπίτι διασημότητας θα θέλατε να σχεδιάσετε;

AP: Η Tilda Swinton, έχει τόσο απίστευτο στυλ μόδας, επιλέγει εκπληκτικά projects και φαίνεται ότι θα εκτιμούσε ένα πιο επιμελημένο εσωτερικό.

TM: Η Alexandra αναφέρει την Tilda Swinton και το σπίτι στο οποίο γύρισε την ταινία « I Am Love» που είναι το πιο όμορφο στον κόσμο: η Villa Necchi στο Μιλάνο. Προσωπικά, θα ήθελα πολύ να συνεργαστώ με την Cate Blanchett. Είναι τόσο κομψή, αλλά φαίνεται ότι έχει και μια περίεργη, διασκεδαστική πλευρά.

Ο Covid-19 μας έκανε να μείνουμε μέσα για πολύ καιρό. Τι αντίκτυπο είχε αυτό στη δουλειά σας; Σας ενέπνευσε με κάποιο τρόπο;

AP: Φανήκαμε εξαιρετικά τυχερές επειδή ήμασταν πολύ απασχολημένες! Όλοι οι πελάτες μας ήθελαν να συνεχίσουν τα τρέχοντα projects τους. Νομίζω ότι πάντα ως πρόθεση πίσω από τη δουλειά μας ήταν να σχεδιάζουμε ώστε να ζούμε καλά. Δημιουργούμε χώρους που είναι όμορφοι και βιώσιμοι. Δεν πρέπει να υπάρχει δωμάτιο που προορίζεται μόνο για επισκέπτες ή ειδικές περιστάσεις. Πρέπει να ζείτε καλά σε κάθε δωμάτιο! Μας αρέσει η ιδέα να διασκεδάζουμε στο σπίτι σε μικρότερη κλίμακα – να στερεώνουμε ένα κοκτέιλ σε ένα όμορφο μπαρ, να το ρίχνουμε σε ένα vintage ποτήρι και να καθόμαστε σε ένα κομψό δωμάτιο με καλούς φίλους και την οικογένειά μας. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ιδιαίτερο από το να σε καλούν στο σπίτι κάποιου για δείπνο.

TM: Για μένα, νομίζω ότι ο Covid έφερε στην πραγματικότητα την ιδέα ότι το να ζεις καλά και άνετα στο σπίτι, είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή.

View this post on Instagram

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pappas Miron Design (@pappasmirondesign)

Βρίσκεστε στη Νέα Υόρκη, την πρωτεύουσα του κόσμου. Ποιες είναι οι τάσεις του εσωτερικού σχεδιασμού εκεί;

AP: Προσπαθούμε να μην ακολουθούμε τις τάσεις του σχεδιασμού και να κάνουμε περισσότερη δουλειά για τον εαυτό μας αναζητώντας ασυνήθιστους θησαυρούς, δουλεύοντας με ανερχόμενους τεχνίτες. Πάντα αγαπούσαμε τη μοναδική πέτρα και τα κεραμικά – αυτά φαίνεται να είναι και στη λίστα όλων το τελευταίο διάστημα.

TM: Για μια στιγμή, η τάση ήταν όλα τα ελαφριά δρύινα έπιπλα, τα λευκά υφάσματα και ο ορείχαλκος. Νόμιζα ότι ήταν τρομερά βαρετό και χαίρομαι που προχωράμε από αυτό. Ίσως ήταν επειδή όλοι οι Νεοϋορκέζοι προσπαθούσαν να είναι Ζεν. Αισθάνομαι ότι τώρα η τάση είναι, όσο πιο μοναδικό τόσο το καλύτερο, και για εμάς είναι τέλειο, επειδή μας αρέσει να κάνουμε τα δωμάτιά μας μοναδικά.

Το fashion style της Νέας Υόρκης βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Πώς περιγράφετε το δικό σας; Υπάρχουν ρουτίνες ομορφιάς που ακολουθείτε;

AP: Έχω την τάση να είμαι πιο κλασική για την ημέρα και συνήθως φοράω uniform cigarette pants, πουκάμισα και μπλούζες από την Officine Generale ή πουλόβερ από κασμίρ από την Everlane σε συνδυασμό με το χρυσό βραχιόλι Verdura Curb Link και το ανδρικό ρολόι Rolex. Λατρεύω μια μεγάλη tote bag για την δουλειά, ειδικά αυτές από την Valextra (τις έχω σε 3 χρώματα). Για βραδιές και δείπνα έξω, τείνω προς φορέματα με υπέροχα prints, αλλά αγαπώ επίσης τα vintage βραδινά παλτό και πάντα φοράω μεγάλα vintage cocktail rings και διασκεδαστικά σκουλαρίκια. Όσον αφορά την ομορφιά είμαι αρκετά πιστή στον Δρ Dennis Gross, τον δερματολόγο μου από τα 18 μου. Για πρόσθετο μακιγιάζ χρησιμοποιώ ένα Westman Atelier & Ilia.

TM: Οι περισσότεροι φίλοι μου, έχουν χαρακτηρίσει την εμφάνισή μου ως “Granny Chic”. Λατρεύω τις φούστες tweed και τα μάλλινα φορέματα, τις ψηλές μπότες και τα long flowing κοψίματα. Νομίζω ότι έχω 5 παντελόνια συνολικά και ΟΧΙ τζιν ποτέ. Όπως και στους εσωτερικούς μας χώρους, δεν ήμουν ποτέ πολύ με την τάση. Ωστόσο, αγαπώ τη δεξιοτεχνία και την πολυτέλεια των πολύ καλών ρούχων όπως εκείνα της Celine και της Max Mara.

Keywords
design, design, new york, cate blanchett, εταιρεία, elle, list, project, eric, view, instagram, background, κερκυρα, ηπα, ελλαδα, αθηνα, νέα, york, school, photo, στυλ, love, villa, vintage, ζεν, fashion, style, cigarette, πουκάμισα, rolex, cocktail, dennis, ilia, tweed, long, τζιν, celine, max, υπουργειο εσωτερικων, τελος ακινητων, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, εκλογες ηπα, σχεδιο αθηνα, μποτες, ilia, δουλεια, επιπλα, ζεν, ζωα, ηπα, ιταλικα, μητερα, μιλανο, νησια, ομορφια, υφασματα, φορεματα, χρωματα, rolex, αγαπη, απιστευτο, βοηθεια, βοστωνη, βρισκεται, γινεται, γιαννενα, γονεις, γραφεια, διαστημα, δωματια, εγκυος, ευκαιρια, ειπε, υπαρχει, εκθεσεις, εργα, εμφάνιση, επιτυχια, εσωτερικων, εταιρεία, ζωη, ιδεα, ιδρυση, ηλικια, οικο, καρπενησι, κλιμακα, κοκτειλ, λευκα, μακιγιαζ, μπλουζες, μορφη, νεα υορκη, νηπιαγωγειο, τζιν, νομιζα, ξαδερφια, ξερετε, παντα, οικογενεια, παιδια, παρισι, πετρα, πηγαινε, πιστη, πωλησεις, ρολοι, σιγουρη, συνεχεια, σκουλαρικια, σπιτι, σπιτια, στυλ, συγχρονο, σχεδιο, ταξιδια, ταση, τμημα, φυσικο, χρωμα, αγορες, background, cate blanchett, celine, cigarette, cocktail, dennis, δωματιο, elle, eric, fashion, φιλοι, style, ιδιαιτερο, project, list, long, max, villa, new york, πουκάμισα, school, tweed, υπεροχο, vintage, βιωματα, york
Τυχαία Θέματα