Το brand frankremme είναι η επιτομή του Scandinavian Chic

09:57 3/10/2021 - Πηγή: InStyle

Ο Frank Remme ξεκίνησε την πρώτη του συλλογή το 2014, αφού εργάστηκε περισσότερο από 20 χρόνια στην Ευρωπαϊκή και Σκανδιναβική βιομηχανία μόδας. Η εργασιακή εμπειρία του κυμαίνεται από κορυφαίους πολυτελείς οίκους μόδας όπως Christian Dior και Christian Lacroix και σε εμπορικά σήματα όπως η H&M και η WEsC. Το ότι δούλευε για άλλους οίκους, το συγκρίνει με την… υποκριτική, σαν να παίρνεις ένα ρόλο. Πλέον, σκηνοθετεί τη δική του ταινία. Action!

View this post on Instagram

Η δημοσίευση

κοινοποιήθηκε από το χρήστη Frank Remme (@frankremme)

Πώς θα περιγράφατε το brand σας με λίγα λόγια;

Οι συλλογές frankremme γιορτάζουν την καθαρή αισθητική με μια απαλή, γυναικεία ευαισθησία συνδυασμένη με ένα πιο σκληρό streetwear, σχεδιασμένη για γυναίκες που δεν επιθυμούν να περνούν αδιάφορες σε κανένα κοινωνικό περιβάλλον. Τα ρούχα δημιουργήθηκαν για να πυροδοτήσουν την επιθυμία και να τονίσουν τη μοναδικότητα και την ατομικότητα του brand μέσω αυτού που βλέπει το μάτι και που αγγίζει το χέρι. Tα ρούχα μας ταιριάζουν και ρέουν στο σώμα.

Ποιο είναι το μυστικό για την δημιουργία μιας συλλογής που θα αγαπηθεί;

Μια συλλογή που μαρτυρεί τη στιγμή, αλλά εξακολουθεί να διατηρεί την αισθητική σταθερά δρομολογημένη στο βασικό σχεδιαστικό λεξιλόγιο του brand. Μια συλλογή που προσφέρει ευελιξία, η οποία μιλάει με πιο προσωπικές και ατομικές ερμηνείες και απευθύνεται σε γυναίκες των οποίων η στάση, ανεξάρτητα από την ηλικία, αγκαλιάζει το ποιες είναι. Σχεδιάζοντας μια συλλογή μόνο για να προκαλέσεις και να προσελκύσεις αντιδράσεις, δεν είναι δύσκολο να γίνει. Αλλά για να δημιουργήσεις ξεχωριστές συλλογές που αποτελούνται από ρούχα τα οποία οι άνθρωποι θέλουν πραγματικά να αγοράσουν και να φορούν χρόνο με το χρόνο, αυτή είναι η επιτυχία για μένα.

View this post on Instagram

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Frank Remme (@frankremme)

Για ποιο τύπο γυναικών σχεδιάζετε τα ρούχα σας;

Η γυναίκα του frankremme έχει τη δική της αίσθηση του κλασικισμού και της ταυτότητας της μόδας και η μόδα της είναι μια φιλοσοφική αξία. Η φιλοσοφία της είναι να απαλλαγεί από καθιερωμένα πρότυπα μόδας για να δημιουργήσει την προσωπική της στυλιστική ταυτότητα. Τα ρούχα την ενδυναμώνουν.

Σύμφωνα με τη γνώμη σας ποιο είναι το τέλειο outfit για μια γυναίκα;

Είναι προσωπική υπόθεση το τι φοράς και πώς επιλέγεις να εκφράσεις ή να απεικονίσεις τον εαυτό σου. Στο frankremme αγκαλιάζουμε την πολυμορφία και στοχεύουμε να φτιάχνουμε ρούχα μέσα από τα οποία οι γυναίκες ζουν. Οι συλλογές μας συνδυάζονται ξεχωριστά, με κομμάτια της προηγούμενης σεζόν, αλλά και με τα νέα σχέδια, με τα οποία με ευκολία καλύπτεις από το πρωινό μέχρι το βραδινό σου ντύσιμο, πάντα με ένα στοιχείο luxe.

View this post on Instagram

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Frank Remme (@frankremme)

Τι σημαίνει για εσάς ο όρος «Scandinavian Chic»;

Για μένα «Scandinavian Chic» σημαίνει μια αίσθηση σχεδιασμού που υπερβαίνει τους παραδοσιακούς σκανδιναβικούς κώδικες σχεδίασης, αλλά εξακολουθεί να ενσωματώνει τα καθορισμένα στοιχεία του στυλ: μινιμαλισμός, λειτουργικότητα και απλότητα. Η ισορροπία μεταξύ άνεσης και κομψότητας για τις συλλογές frankremme δημιουργείται μέσω απλών σχεδίων, αλλά όχι απλοποιημένων. Σε συνδυασμό με απροσδόκητες λεπτομέρειες και πάντα με την χρήση έντονων χρωμάτων.

Γιατί πιστεύετε ότι η βιώσιμη μόδα είναι must;

Με αυξανόμενη ευαισθητοποίηση και γνώση σχετικά με κοινωνικούς, περιβαλλοντικούς και οικονομικούς παράγοντες που σχετίζονται με τη βιώσιμη παραγωγή και τη συμπεριφορά των καταναλωτών, είναι ευθύνη όλων μας να καταναλώνουμε συνειδητά. Με τη γνώση έρχεται η ευθύνη. Το να είμαστε υπεύθυνοι καταναλωτές δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε να αγοράζουμε ρούχα. Πρέπει απλώς να είμαστε καλύτεροι αγοραστές.

View this post on Instagram

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Frank Remme (@frankremme)

Ποια υφάσματα προτιμάτε να χρησιμοποιείτε;

Δουλεύουμε κυρίως με φυσικές ίνες. Τα ενδύματα από μετάξι αποτελούν σχεδόν το 100% των συλλογών μας. Όσον αφορά την κατασκευή τους, χρησιμοποιούμε μόνο deadstock υφάσματα ή stock υλικά και όλα τα υφάσματα βρίσκονται από τοπικές αγορές. Το αποτέλεσμα είναι λιγότερες εκπομπές CO2 και περιορισμένο απόθεμα κάθε είδους.

Τα σχέδιά σας γιορτάζουν την ελευθερία κινήσεων. Από που αντλείται έμπνευση;

Μου αρέσει η αίσθηση των καθαρών σχημάτων παρά των περίπλοκων κοψιμάτων ή των φιλόδοξων πειραματισμών. Στις frankremme collections υποστηρίζουμε μια πιο χαλαρή εμφάνιση. Η ρευστότητα της κίνησης που δημιουργείται με τη χρήση μακριών γραμμών, που δεν είναι αυστηρά δομημένες, αλλά πάντα περιλαμβάνουν λεπτομέρειες στις οποίες θέλουμε οι γυναίκες να εμμένουν. Οι εμπνεύσεις για μένα είναι πάντα προσωπικές, σχεδόν οικείες. Η γέννηση κάθε συλλογής είναι ένα συναισθηματικό ταξίδι και μερικές φορές οδυνηρό. Με τη συναισθηματική καθοδηγητική μου πυξίδα βρίσκω δημιουργική απόλαυση και έμπνευση σχεδόν σε όλα. Και αυτό μου δίνει μια αίσθηση ελευθερίας στη δημιουργική διαδικασία.

View this post on Instagram

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Frank Remme (@frankremme)

Ήταν πάντα το όνειρό σας να είστε ιδρυτής ενός brand μόδας;

Είμαι σε αυτόν τον κλάδο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ξεκίνησα την εκπαίδευση μου στη μόδα όταν ήμουν 17 χρονών στην Ιταλία. Με αυτό ως σημείο εκκίνησης πέρασα πάνω από 20 χρόνια σπουδάζοντας και δουλεύοντας διεθνώς. Μετά την Ιταλία το ταξίδι με πήγε στο Παρίσι και στη Στοκχόλμη. Το brand frankremme ιδρύθηκε το 2014 αφού επέστρεψα στη Σκανδιναβία. Με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας από διαφορετικά επιχειρηματικά τμήματα και επίπεδα στη βιομηχανία της μόδας, συνειδητοποίησα ότι ήθελα να εκφράσω το δικό μου στυλ πάνω στη μόδα. Τόσο συναισθηματικά όσο και οπτικά ευθυγραμμισμένο με την αισθητική μου.

View this post on Instagram

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Frank Remme (@frankremme)

Πώς οραματίζεστε τις μελλοντικές σας συλλογές;

Οραματιζόμαστε ως ομάδα το δικό μας fashion statement και την αισθητική του στυλ όντας πάντοτε συνεπείς με την ιδέα του brand. Από αυτό ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να εμπνεύσουμε τους πελάτες μας να αφήσουν την εποχική καταναλωτική τους συμπεριφορά στην άκρη και να επενδύσουν σε βιώσιμα κομμάτια μόδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα